2013-09-26
就大家近近地, 晨早BOOK定枱同朋友食生日饭, 所以系唔驶等位直入! 而两个铺都仲有D吉位! 地方唔大但都算干净. 话明系黎食鸡煲, 唔系唔ORDER呀? 10个人, 叫咗2个鸡煲(少辣)试试佢手势! 佢话鸡煲系即叫即整, 所以要等! (等咗至少半粒钟) 好期待呀!!! 不过鸡煲未黎, 所有打边炉叫既野食都一次过上晒枱, 枱好明显系太细, 一枱生野! 生野系同自己食野个碗系紧贴既, 后来有个好人少少既Staff俾张枱仔我地放野, 情况有D改善!万分期待既鸡煲出现啦!!!卖相唔错, 鸡都好大件, 试一件, 冇乜特别, 唔够香又唔够入味! 可以讲系好一般啰!! DISAPPOINTED! 又讲下D𩠌先, 都系点左D大路野, 肥牛(美国, 本地), 牛肉粒, 响铃...等等等等...肥牛(美国, 本地)都系好一般, 唔系至差果只, 但系成HK$2XX就有D强差人意鸟, 响铃OK好食, 但千万不要点"牛肉粒", HK$88都系得几粒, 仲要揾个细碗再垫底上, OH!!!唔记得数下多几粒! SORRY! 本人再好大胆咁点咗个, 这是什么? 据称系新鲜蔬菜汁加墨鱼滑既创意新品, 咁咪试啰!
万分期待既鸡煲出现啦!!!卖相唔错, 鸡都好大件, 试一件, 冇乜特别, 唔够香又唔够入味! 可以讲系好一般啰!! DISAPPOINTED! 又讲下D𩠌先, 都系点左D大路野, 肥牛(美国, 本地), 牛肉粒, 响铃...等等等等... 肥牛(美国, 本地)都系好一般, 唔系至差果只, 但系成HK$2XX就有D强差人意鸟, 响铃OK好食, 但千万不要点"牛肉粒", HK$88都系得几粒, 仲要揾个细碗再垫底上, OH!!!唔记得数下多几粒! SORRY! 本人再好大胆咁点咗个, 这是什么? 据称系新鲜蔬菜汁加墨鱼滑既创意新品, 咁咪试啰!! 大家见到个COLOR, 都估到唔会系新鲜蔬菜汁既色, 煮完仲要好似牙胶咁既质感! TERRIBLE! 食完, 当然要食自带既蛋糕啦, 呢PART先系至失望位!!! 其实入黎果时都有个光头4眼中年男经理同我地讲, 如果要佢地帮手的话, 系要收" HK$150 切饼费", 唔驶帮就唔收! MAKE SENSE!!! 但到我地食完, 要求佢帮我地收一收枱面已用完既煲同碗碟时, 佢就好冇礼貌咁同我地讲"咪同你地讲咗啰! 要我地提供SERVICE既话, 就要收HK$150 o家㖞!" 大佬呀, 只系收一收野啫, 其实佢地始终都要执枱架啦,呢样都唔系额外既要求,我地自己连筷子都自己抺干净再用, 唔敢叫佢攞多样野, 点解可以咁讲野! 之后, 我地再3 要求佢只系收返2个煲都得挂, 佢再有咁既回应"我只系会同你地收返呢两个煲o家jor, 唔好再有任何要求好唔好?你要明, <<有权利, 就有义务>>, 要再收野, 既系有SERVICE, 咁就要收钱!" 我地系讲咗声唔该, 就忍到而家..
响食物一般, 服务跟态度情况极度惊吓下, 真系请我都唔会再黎!
PS: 公司的使命----> 第2点: 对客人与同事应以礼相待<----SORRY, 我不懂!