2011-09-23
2011年9月3日,约左D朋友去左蝴蝶邨饮茶,点知揾左半个钟先揾到间酒楼,一去到竟然见到个著红色衫乸乸既男士站系酒楼门口,然后问我地几多位我地一共10人,门口甘多人都以为要等好,点知都系等左二十分钟,后来先知D人系坐系到倾计,都唔系等位饮茶,入到去需然唔系好大,但系都几靓,都未坐低,个侍应就系甘问人饮咩茶,我个朋友就话:阿姐,可唔可等我地坐低先呀?妳好赶时间咩?快D叫野食啦!好肚饿呀!哗!真夸张叫野食既纸,成台面都系,真系花多眼乱!都系好例牌果D,虾饺、烧卖、粉果、凤爪、排骨、小笼包,叫到成台都系点心!重另外叫多两个炒粉面,一个褔建炒饭,一个柱侯牛腩炒河。等左好耐D先有得食,问个高高地著西装个男士,佢就话:得得得……等左半个钟终于有得食,但系咸左D啦,个炒饭超咸呀,个厨房师傅都唔知系唔系输左马仔,甘重手!个牛腩河个汁好肉酸。食左个半钟,抱住个肚去啦!
后来先知D人系坐系到倾计,都唔系等位饮茶,
我个朋友就话:阿姐,可唔可等我地坐低先呀?妳好赶时间咩?
重另外叫多两个炒粉面,一个褔建炒饭,一个柱侯牛腩炒河。
个牛腩河个汁好肉酸。食左个半钟,抱住个肚去啦!