2008-07-24
果晚同一个朋友入去食晚饭, 叫左一个2人套餐另外再散叫左一个小食2个drink 一叫好快就到跟住系个汤果晚既 [ 意大利菜汤 ] 比平时o系果度饮既 { 淡味左d, 明显入到沟左水既味 } 同埋平时佢点都会有一两条意粉o系入面今次就冇意粉, 不过意粉都系装饰下架姐 哈哈轮到 [ 龙虾仔汁烟三文鱼宽条面 ] 个面既味道唔错, 吸收左d汁既精华, 三文鱼都ok好味, 不过d { 龙虾仔成碟得3粒.. }而且真系细粒到好似虾米咁, 哩个就真系姑寒左d啰 同埋哩个面略为油左d, 食到尾发现碟底有一茶匙油剩果个小食 [ 金粟芝士酿鸡翼 ] 都已经唔系咩新产品, 继续佢既水准啦我今次系第一次食 [ 巴马火腿特薄脆批 ]薄脆批食落去既感觉几好, 脆脆地份量都岩岩好我个朋友叫左 [ 酥皮海鲜汤 ] , 因为酥皮既关系, 佢个汤到最后先到我都知酥皮汤系要等耐d, 不过都应该要改善下个时间次序.. - 职员态度方面 - 话说我同朋友坐近厨房出菜位,果度有2块镜系对住咁样痴o系一整个墙身d 职员行出行入厨房位都可以照到镜我就发现果度既staff 真系好贪靓{
叫左一个2人套餐另外再散叫左一个小食
2个drink 一叫好快就到
跟住系个汤
同埋平时佢点都会有一两条意粉o系入面
今次就冇意粉, 不过意粉都系装饰下架姐 哈哈
轮到 [ 龙虾仔汁烟三文鱼宽条面 ]
个面既味道唔错, 吸收左d汁既精华,
三文鱼都ok好味, 不过d { 龙虾仔成碟得3粒.. }
而且真系细粒到好似虾米咁, 哩个就真系姑寒左d啰
同埋哩个面略为油左d, 食到尾发现碟底有一茶匙油剩
我今次系第一次食 [ 巴马火腿特薄脆批 ]
薄脆批食落去既感觉几好, 脆脆地
份量都岩岩好
我都知酥皮汤系要等耐d, 不过都应该要改善下个时间次序..
- 职员态度方面 -
话说我同朋友坐近厨房出菜位,
果度有2块镜系对住咁样痴o系一整个墙身
d 职员行出行入厨房位都可以照到镜
我就发现果度既staff 真系好贪靓
{ 上菜既时候挂住望住块镜, 行开走果阵又照镜 }
{ 有次直头见到个女职员o系镜面前拨头发 }
我即刻联想到好似o系toilet见到其他女仔照镜咁
即时打左个凸唔想食野...
唔至女仔照镜架, 连男仔都见到有好几个
佢地既态度真系颇为 { 旁若无人 } 啰..
另外, 佢地既工作效率真系几高
我先岩岩夹起最后一只鸡翼唔够2秒就有人埋黎收碟
再夸张都仲有
我朋友岩岩将最后一条宽条面夹起
个职员就即刻拎走左只碟
我朋友连佢个面跟黎既叉同匙羹都赶唔切摆低
仲要2次都只系咁岩行过
真系奇怪, 明明我落order叫人果阵举左只手好耐都冇人理
收碟就收得咁快...
于是我同朋友一齐写左意见书
首先o系食品方面略赞佢个pizza咁啦, 之后就o系横线上写意见
"当我刚夹起最后一条宽条面之时, 那碟子就如风般消失得无影无踪
另外, 年轻职员不论男女亦经常在厨房出入口照镜, 态度旁若无人"
我交左意见书俾一个年约20既男职员
我见到佢就企o系厨房果个出入口位背住我
先自己细阅我同朋友写既意见
之后我就听到佢同一个又系年约20女职员大声讲 : "哗! 快d睇完快d掉左佢啦!! "
女职员即刻抢黎睇
之后佢系咪真系掉左个意见书我就唔知
因为我连佢本来交意见书会送返既coupon都嬲到冇要就走左
但系可以肯定既系 { Pizza Hut既意见书 形同虚设 } 啰!
佢d staff咁既服务态度真系好差
照镜同"效率高"都唔系大问题, 但系私自"处理"意见书真系好过份啰!