是日喺牛头角同九龙湾中间整手作,终于做完之后就看看餐厅食晚饭啦,见到frites 竟然喺对面就有,平时系去看中环果间,尤其钟意佢嘅青口😋我哋无论系a la carte定系星期一任食青口我哋都试过~ 忠实拥趸😂两人共吃了约千多元(忘了😅,一定过千).虽然当天系星期一,任食青口日,但当天不想食太多青口,就选了a la carte, 顺便试吓其他菜式啦!.首先系Steak tartare 都系平时好钟意食,呢个配薄切法包其实每次都系食佢个口感😅不错不错.再来是house mussel 这次感觉是份量不足,唔知同当日系星期一任食青口有冇关系😓 青口很细只,食完没有任何感觉🥲平时系会不断大赞👍🏻👍🏻 亦系我不断再去的原因!.再来是Lamb cutlets呢个我哋都系第一次叫黎食上碟时份量十足😵不过食落却没有羊味😓😓😓 下面的青瓜酱汁也带不出应有的肉味到底边度出问题😓.是日其实我生日😂😂 冇特别预备,因为前日已经切左蛋糕临尾叫甜品时请佢哋写句happy birthday 打下卡啦😂😂叫左个affogato, 佢哋拎黎嘅时候系会一路唱生日歌😊😊😊不过呢个甜品拎到黎已经系咁样😅😅😅唔紧要,好味就ok😀
两人共吃了约千多元(忘了😅,一定过千)
首先系Steak tartare
都系平时好钟意食,呢个配薄切法包
其实每次都系食佢个口感😅

上碟时份量十足😵
不过食落却没有羊味😓😓😓
下面的青瓜酱汁也带不出应有的肉味
到底边度出问题😓

是日其实我生日😂😂 冇特别预备,因为前日已经切左蛋糕
不过呢个甜品拎到黎已经系咁样😅😅😅
唔紧要,好味就ok😀

仲叫左一杯 Tikkicolada and Stella
不过冇影相