2022-06-12
今日去完银行整野已经是中午12:30,我一出门口倾盆大雨,正好附近有个商场,于是入去避雨兼且揾食。睇过几间都系比呢间海南鸡吸引住,一于入去试吓!叫咗一个海南鸡饭鸡油饭煮得饭粒分明,也不太油,味道不错,唯金象米的饭香仍未足够,但算可以接受;海南鸡水准也可以,鸡肉尚算嫩滑入味,唯部份鸡皮脂肪稍多,也可能熟后未过冰水,外皮未够爽脆这碗香茅猪扒汤河,汤颇鲜但稍甜,但系都‘几泰国’,猪扒系我喜欢那种,肉质做得够松,唔系乸到冇晒味𠮶啲茶餐厅货色,味道也不错另外跟餐加$20我哋拣咗一个小食,炸虾饼,上枱嘅时候,Size同虾丸一样,完全唔可以叫做虾饼,极其量都只可以叫虾丸,虾丸尚算弹牙,不过不失!另外还叫了一碟泰式生菜肉碎,啲嘢都嚟到7788,本来谂住影返张大合照先至开始食,点知等呀等、等呀等都未到,店员见我哋左望右望行过黎问我哋欠乜嘢,然后入去厨房帮我哋追,再多一阵仲未到,都系开始食,食咗一半仲未有影,最后唯有取消咗佢;由于我哋张枱对住出菜个窗口,见住其他嘢系咁出,唯独冇我哋𠮶碟,心谂问题出喺厨房排单𠮶度,希望店家能认真改善,以免因服务而浪费师傅的手艺;但话翻转头,肥仔店长也作出多次致歉,我哋也知不