2021-05-16 747 浏览
入到餐厅同店员讲「两位」,店员发紧梦咁听唔到又问多次,虽然轻常都会咁所以起初都无乜反感。之后有位时指一指我同朋友,用好差的态度命令我同朋友埋去坐。我用「命令」系因为佢当时语气真系好差,我直头觉得佢似系惩教员/狱长叫犯做野咁。之后命底唔够1分钟,店员已经埋来吹我地落单,当时我朋友未拣好,佢又系态度好恶劣咁话。当时无其他人等位,应该又唔系阻佢做生意,同埋只系刚座低。到叫完野食,见到2个餐个价钱都贵过餐牌所示,叫左另一个店员问,佢话加左价........我唔肯定算唔算违反商品说明条例,但觉得好唔老实。讲返食物,奶油猪仔包,炸吉猪同著角都好好味,如果只考虑食物质素可以来一试。

2021-05-01