2016-08-07
突然间想食下点心 咁又唔一定要去大型酒楼既 去呢类小型新派点心餐厅 份量精致 岩晒情侣去食!款式都几多而特别 例如蜜瓜脆奶 白汁珍珠鸡等 饮品方面除左一壶壶茶之外 仲会有手工啤酒 手冲咖啡!我地2个人都细食 所以叫左几样野咋第一样必叫系足料养生老火汤!今日系赤小豆粉葛猪𦟌汤,一饮就觉得甜 而且完全无味精 好顺喉呀鲜虾蒜芯饺好爽口,入面有虾,菜粒,好香,皮不厚,好味!章鱼鸡粒饭就一般无特别,章鱼偏咸,鸡无雪味,整体合格!(相片系食左一半先记得影)棉花鸡,鱼肚爽口入味而且大大旧,鸡件够香滑鲍螺鸡烧卖 唔系平时食开既烧卖,样貌不讨好,螺片较韧,鸡件其实就系棉花鸡果只鸡件,无特别,唔值得叫因为细食,所以2个人都只系$128不过有样要留意 就系唔够冷气 一路食热辣辣既点心就一边流汗 仲要开住私伙风扇仔!令我想快d食完即走
我地2个人都细食 所以叫左几样野咋
第一样必叫系足料养生老火汤!今日系赤小豆粉葛猪𦟌汤,一饮就觉得甜 而且完全无味精 好顺喉呀 鲜虾蒜芯饺好爽口,入面有虾,菜粒,好香,皮不厚,好味! 章鱼鸡粒饭就一般无特别,章鱼偏咸,鸡无雪味,整体合格!(相片系食左一半先记得影) 棉花鸡,鱼肚爽口入味而且大大旧,鸡件够香滑 鲍螺鸡烧卖 唔系平时食开既烧卖,样貌不讨好,螺片较韧,鸡件其实就系棉花鸡果只鸡件,无特别,唔值得叫 因为细食,所以2个人都只系$128不过有样要留意 就系唔够冷气 一路食热辣辣既点心就一边流汗 仲要开住私伙风扇仔!令我想快d食完即走