2022-10-05 3328 浏览
好耐以前刚开舖一开始好食,之后先开埋尖沙咀分店,分店都好食。见咁耐无食,上两星期突然想起食韩国野,去左尖沙咀分店食,唔错,仲keep到水准谂住今日过嚟太古城中心睇戏,夜晚嚟太古呢间分店食,点知就濑晒嘢!我叫返上星期食过嘅牛肋骨、生菜盘、生牛肉、海鲜煎饼同埋牛肉石头锅饭,另外叫埋芦荟汁。落咗单冇耐就上咗牛肋骨同生菜,见到生菜盘上嘅蒜头系不规则咁切嘅大粒蒜块,同尖沙咀分店嘅蒜头片好唔同,心谂呢间分店嘅处理方式应该都同尖沙咀好唔同。接着就上咗饮品同海鲜煎饼,即刻提个侍应唔好上个石头锅饭,最后先上。侍应小姐答我:「好,冇问题。」佢见我哋开始食个煎饼,佢跟手熄埋我个炉。点知过咗几分钟,另一个侍应上个石头锅饭,我哋个样即刻大惑不解,明明刚刚先提咗你哋,之前答应我哋个小姐过返嚟,话我哋头先讲嘅时候已经整紧个饭㖞,我哋真系好唔明白,如果𠮶时整紧,咁你咪同我讲返整紧啰,咁点解又要答应我冇问题呢?唉,我都算啦。其实我真系想净系食餐饭,跟住就真系严重过分啦,佢上咗碟生牛肉,个侍应拎到埋枱就接着话帮我哋捞起佢,佢捞好咗拎过嚟同我哋讲:「呢个要快啲食」我哋食开梗系知啦,即刻拎埋自己正前面谂住夹,但我一睇吓亲,点

我哋食开梗系知啦,即刻拎埋自己正前面谂住夹,但我一睇吓亲,点解生牛肉下面全部都系血水浸住,唔好话我之前食𠮶间分店唔系咁,我食其他韩国店都冇一间系咁。我皱着眉头将啲生牛肉夹起放落另一个碟仔,谂住唔好再浸住啲血水,跟住快快手食啦,食咗两啖发现好唔对路, 有微微嘅变咗嘅味道,心谂唔系㖞会死人㗎㖞

摆埋一边唔敢食跟住同个小姐讲你地今日嘅生牛肉好有问题㖞出晒血水,小姐霸气回应:「你摆喺隔离,梗系出血水啦!」我心谂唔系啩,你一上枱碟嘢已经俾血水浸住,我边一度有放喺度放到出晒血水丫,好彩碟野捞好左放喺我前面时即刻影咗张相,
玩命生牛肉
生牛肉和血水
我开返俾佢睇,你一上枱已经有血水㖞。佢继续讲:「一捞就会有少少血水,放内左就会有多啲血水」我同佢讲:「你哋一捞好咗,我已经即刻食,请问点样先叫放耐左,定系你喺厨房放咗好耐先拎出嚟,如果今日啲嘢唔新鲜就唔好比客人叫,点解明明碟嘢咁有问题你都拎出黎俾人食,知唔知咁样会食死人。」侍应小姐坚持碟嘢唔系唔新鲜,系冇问题。咁我答佢不如你食啰,果碟生牛肉仲喺度越出越多越血水。佢开始就讲其他嘢啦:「如果一上枱就有问题,你就即刻讲出嚟,咁你又食…..」

我就最憎啲人错又唔认,仲想赖我r着数,我出得嚟食饭当然带够钱食,使鬼咁折堕要来r着数,我叫佢而家埋单,计晒所有嘢食落去,唔使取消!我出嚟系食饭,唔系想食物中毒!
玩命生牛肉