2023-03-07
尖沙咀韩式炸鸡有好多选择,之前食过OUTDARK,觉得抵食又好味😋,不过自己对佢炸鸡外嘅菜式不感兴趣,所以拣左李家,打算试佢个炸酱面😏。点知星期六晚上6点半已经无炸酱卖😫,明明韩国街就系附近,买食材应该唔难…😔炸鸡点左一款湿一款干,而且两款都拣有骨炸鸡,因为无骨炸鸡喺屋企用气炸炉都整到,反而有骨炸鸡先最能反映到一间炸鸡店嘅功架🙊。入座后,每枱都有两款小菜,沙律菜同白萝卜,两款都可以任添。不过白萝卜唔够爽,口感偏淋。自选半半炸鸡----蜂蜜蒜蓉拼芝士味蜂蜜蒜蓉炸鸡 $113面头有原粒蒜头做装饰,真系装饰嚟架,因为冻架😂半只炸鸡大概有7-8件,个酱汁较流质,所以食果阵炸皮已经唔脆,有D失望。至于鸡肉方面,我食嘅都系胸位,所以肉质好干好鞋。芝士炸鸡 $113呢款炸鸡热度较高,出哂烟,炸皮好脆,配甜甜地嘅芝士粉,个人觉得呢个比蜂蜜蒜好味。芝士辣海鲜炒年糕 $178海量嘅水牛芝士,拉丝能力甚强!!🙉 不过芝士味好弱,如果混合埋车打芝士,增添芝味就更perfect啦!!😏海鲜份量好多,6只青口、2只大虾、仲有大大件嘅鱿鱼同细细粒鱿鱼仔;除左年糕外,原来仲有粗面,不过我觉得年糕好味D,烟烟韧韧。整体
自选半半炸鸡----蜂蜜蒜蓉拼芝士味
蜂蜜蒜蓉炸鸡 $113
面头有原粒蒜头做装饰,真系装饰嚟架,因为冻架😂
芝士炸鸡 $113
芝士辣海鲜炒年糕 $178
海鲜份量好多,6只青口、2只大虾、仲有大大件嘅鱿鱼同细细粒鱿鱼仔;除左年糕外,原来仲有粗面,不过我觉得年糕好味D,烟烟韧韧。整体辣度唔算好辣,相信大部分人都食到。