2014-04-28
赶住睇戏,见到夏面馆几近戏院,又唔使等位,谂起上次生日食过钻石山夏面馆相当唔错,就决定入去食。一份去侍应比左张卡位我地,原本谂住可以舒舒服服食个晚饭再睇戏,点知一去到张卡位污漕不堪,有污积不在话下,更有好多𩠌渣在梳化上,非常吓人!于是我地同侍应讲要第二张枱,仍然唔太干净,不过见过岩岩恐怖既画面,决定收货坐低。叫左四川辣虾炒饭、酸辣汤拉面、雪菜肉丝炒年糕。先黎酸辣汤拉面,味道唔错,而且够热,算合格。跟住就系中伏既开始,四川辣虾炒饭,食落都几辣,不过叫得四川都预左,但系,个饭系一忽冻一忽热既!!而且见到一旧旧饭无炒开到!!食左粒虾直程系冻既!!微暖都唔系!!于是叫个侍应埋黎同佢讲,佢一句唔好意思都无,拎起碟饭转身走左,同经理讲左声,经理好似司空见惯,一样系少少反应都无就拎去厨房。由于我唔想佢再翻热同一个饭比我食,所以就同佢讲要求转另一样,叫左干具蛋白炒饭,呢类炒饭基本上间间中菜馆有得食,无得有甩漏架啦!点知再黎,仍然系一忽冻一忽热既!!由于时间紧迫,无再同佢嘈,但内心发誓一世都唔再黎帮衬,离晒大谱!另外个个雪菜肉丝炒年糕,不过不失,起码是热的,唉。再讲讲茶水,完全是净系得啲色,无味的。整体
由于时间紧迫,无再同佢嘈,但内心发誓一世都唔再黎帮衬,离晒大谱!另外个个雪菜肉丝炒年糕,不过不失,起码是热的,唉。再讲讲茶水,完全是净系得啲色,无味的。整体黎讲,是极度劳气兼失望的一餐,原来连锁都系无保证既!
全间舖既侍应,个个黑口黑面,野食唔得投诉又毫无反应,唔好意思都无句,叫埋单,多谢都无声。全场只系得一个男仔既态度系好少少,麻烦佢拎只碗,唔该完佢会讲返句唔使。埋单都要$211,虽然系圆方计系唔贵,但咁既质素,如何值$211?下次黎圆方,情愿食大快活、麦当劳,都绝对唔会再入去夏面馆!