2023-05-25
本来想去帝京𠮶间香田,点知原来已经执咗。于是揾吓仲有冇其他好选择,揾吓揾吓发现咗呢度,原来都系做埋呢两个礼拜就执笠,仲话抢企业抢人才,越抢越霉咁款,香港呢两年搞乜?咁趁佢未执就拿拿淋订枱试试佢。我同我老友准时到达,喺门口报上名来,阿姐带我哋去一张隐蔽舒适大卡位,呢张似乎系全餐厅最正嘅一张枱,做乜咁益我?谂住正啦,一阵醒多啲贴士。点知过咗十秒钟,另一个阿姐话搞错咗,话呢张留咗俾另一个客,叫我哋起身转枱,转返出大厅二人枱。有比较就有伤害,由八尺长大枱缩到得番两尺细枱仔,心情即刻由天堂跌落地狱,唔失望就假。又会咁都错得,同姓就带错枱,咁系咪有须就嗌老豆?算,呢啲嘢嘈都无谓,都系收拾心情睇餐牌。我哋每人叫咗个三色御膳($178)。继带错枱之后,又再错多一次。第三道菜我老友叫天妇罗荞麦面,我就叫牛肉乌冬。点知出到嚟调转咗,块牛肉摆咗喺碗荞麦面上面,天妇罗同乌冬分开上,好明显厨房捞乱咗。呢间嘢啲伙记真系好求其,系咪谂住就嚟执笠就是是但但?我哋每人加$15转即磨咖啡,埋单$425,每人200多啲,算抵食。其实见佢都多人,啲客似系附近返工嘅人,差唔多坐满。点解咁好生意都要执笠?个市真系咁差咩?谂唔明。
咁趁佢未执就拿拿淋订枱试试佢。
算,呢啲嘢嘈都无谓,都系收拾心情睇餐牌。
我哋每人叫咗个三色御膳($178)。