韩国朋友久唔久就想食韩式炸猪扒돈까스 .我话不如今晚去世贸中心13楼Tonkichiとん吉食炸猪柳. 一定唔会失望. 移民潮,北上消费,经济不景气,连带铜锣湾都萧条咗好多,话晒我嘅读书时代系呢区,特别有感情,而家真系好唏嘘.以前唔book 位都要排好耐队,甚至成晚都冇位,要择日再嚟. 今晚7:00零钟到餐厅,男经理笑容可鞠咁叫同事安排座位. 目测入座率都有8成. 埋单时都应该接受满座.食物方面:依旧保持水准.服务方面:本来的座位对住冷气风口,坐一阵间已经发觉顶唔顺,一名女职员见我坐位不安,主动问我有乜嘢需要帮忙,佢了解后,帮我去尝试调节风速,但后来发觉仍然好大风,于是佢帮我转去另一张台,问题得以改善.另一位女职员亦好殷勤招待我哋,主动斟茶,加椰菜丝,询问有冇其他需要.今次系我第一次写食评,我有个习惯,想为曾经为自己用心提供服务嘅人加许称赞一下,将心比心,因为任何人都钟意被称赞嘛.于是问咗2位女职员嘅称呼,一位系Ann 小姐,另一位系亚芳小姐,仲有男经理. 多谢你哋今晚嘅热情招待,令我同韩国朋友今晚都有一个愉快嘅用餐体验,因为而家好多食肆嘅服务水平好低,毫无服务可言,有时真系食到一肚气
韩国朋友久唔久就想食韩式炸猪扒돈까스 .

食物方面:依旧保持水准.

于是问咗2位女职员嘅称呼,一位系Ann 小姐,另一位系亚芳小姐,仲有男经理. 多谢你哋今晚嘅热情招待,令我同韩国朋友今晚都有一个愉快嘅用餐体验,因为而家好多食肆嘅服务水平好低,毫无服务可言,有时真系食到一肚气,影响心情. 我嘅朋友系中环某数字烧味店就食到一肚气,系呃游客啫,除非你系名人咪扮好nice, 大家可以睇吓食他食客嘅留言. 我班亲戚朋友都bad list 咗

最后,希望大家尝试尽量留港消费,继续支持本地优质服务嘅餐厅商店,否则我哋只会更少选择,亦影响本地就业率. 恶性循环.

是次用餐系自费,唔系鳝稿. 完全出自本人嘅真心诚意,多谢大家花宝贵嘅时间睇我嘅评论,祝大家身体健康,生意兴隆,万事如意.

炸猪柳,炸虾
2024-02-23