2019-03-29
同朋友相聚,拣餐厅时除左食物好食,有时良心企业都系我地心水之选。呢间系一间社企餐厅,攞过一啲奖。佢地会聘请聋哑人士,所以餐牌特登有啲手语教学,方便沟通。欣赏为社会有需要人士出一分力既餐厅!餐厅环境唔错,唔会太迫,我钟意。人唔多,所以叫左个set就加小食,侍应推介话好多人食黑松露芝士薯条,除左听推介音人见之外,自己都好喜欢,所以紧系叫啦!黑松露芝士薯条,真系有一旧黑松露,而唔系平时整成既黑松露酱,好香黑松露味,而且芝士都好浓味,但又唔会太厚稠。几特别既感觉,唔系平时食开既感觉,但都几钟意,不过就记得用叉食,用手就好易整污糟。😆😆Main set有前菜有汤,汤系南瓜汤,有好劲既姜味,感觉好驱寒保暖😌😌,另外蒜蓉包外脆内软,不错不错。三文鱼柚子醋沙律,三文鱼卷成花花状,卖相几好。主菜来啦~~我地叫左猪手配龙利柳,听到都觉得好丰富😆😋,猪手好厚好大件,龙利柳都好大块,配左两个酱,一个点猪手一个点龙利柳。不得不赞个猪手焗得刚好,又系个皮好脆,但肉质唔会太un,都好容易切开。另外要赞埋个配菜,一旧旧薯仔,有味得来又唔算太咸,而且好「林」好好味。甜品叫左我最爱既brownie,两小旧,甜甜地,食完刚
三文鱼柚子醋沙律,三文鱼卷成花花状,卖相几好。
甜品叫左我最爱既brownie,两小旧,甜甜地,食完刚刚好,yeah!大满足!