喺炮台山💼做完嘢,特登🚶‍♂️行到过嚟和富中心试吓🤤呢间平价版天海:天海家草庵。佢系中环🍤天海嘅副线,💰价钱亦亲民好多。🚪门面装修简约,入边🪑座位唔多,间格好快餐店feel😂。我同朋友仔都不约而同咁拣咗🦀海鲜天妇罗🍤定食🤤,贪佢有虾🍤有蟹🦀有带子够丰富😍。啲天妇罗🍤几咁的式😂,再睇👀清楚啲𠮶件🦀软壳蟹🧐真系好细只😅。不过其实都几好食😋,粉浆唔厚而且🔥炸得好酥脆,炸虾🍤同埋软壳蟹🦀都食到佢哋嘅鲜味👍。特别要提吓🌽粟米仔好鲜甜😍,加上佢个薄薄嘅脆浆,口感上外面香口得来入面个🌽粟米仔又有少少🤏爽同腍😋,几 impressive 👍!呢个带子天妇罗🤤系我最欣赏嘅👍,带子大大粒又😋鲜味,火候🔥控制得好好,炸得啱啱好,所以肉质能够保持到好鲜嫩😍!总结来讲食物🤤质素算系唔错,而且价钱💰都几经济实惠,性价比唔错,唯独是系炸虾🍤同埋软壳蟹🦀太细只,我有少少失望😅。

🚪门面装修简约,入边🪑座位唔多,间格好快餐店feel😂。

海鲜天妇罗定食

2020-11-19