2022-09-03
就嚟中秋,早排见某平台卖广告,咪同d屋企人嚟庆祝下。呢间舖没有太多装修,就类似大排档格局。我地一行十多个人,安排咗两张大枱比我地,都坐得好舒服嘅。我地屋企好讲意头,所以齐齐整整叫咗十个𩠌,大致味道都几好,而且都睇得出花咗好多心思嘅,所以食物味道同性价比等等都无问题,睇相都知道系心机之作,值得大家去试。不过最嬲就系侍应态度,真心再好食都唔想去受气。当日负责我地枱果位女侍应,落单果阵已经唔系好听到我地讲野咁,我地叫「红烧豆腐斑腩」佢就重复话「红烧豆腐」,当然我地都重复几次要埋斑腩,但佢完全无理我地,最后仲话无「红烧豆腐斑腩」呢款𩠌,要我地拎个餐牌指比佢睇,佢先肯落单。然后我地又叫咗一个鲜腐竹豆乳娃娃菜,但嚟到变咗鲜茄娃娃菜,我地问返呢位女侍应,佢第一下就好恶话系厨房出错唔关佢事,然后行开咗行返嚟就话无鲜腐竹豆乳娃娃菜,当然我地又再次指返个餐牌比佢睇啦,佢又行开。最后佢好凶咁话「一系减返$11,一系取消佢唔好食」👈🏻👈🏻我无加无减讲返出嚟。其实真系唔系钱嘅问题,系态度问题吧🤷🏻♀️之后呢位女士仲要一见同事就ee umum,一路um一路望住我地张枱一直黑面,但其实佢唔系本来就黑面,因为我地走果
呢间舖没有太多装修,就类似大排档格局。
我地一行十多个人,安排咗两张大枱比我地,都坐得好舒服嘅。
不过最嬲就系侍应态度,真心再好食都唔想去受气。
其实真系唔系钱嘅问题,系态度问题吧🤷🏻♀️之后呢位女士仲要一见同事就ee umum,一路um一路望住我地张枱一直黑面,但其实佢唔系本来就黑面,因为我地走果阵就见到佢好似变咗第二个人同隔离枱一个男人笑哂咁,心谂原来佢识笑嘅😮
总括嚟讲系我唔好彩有呢个经历姐,其实食物同其他侍应都好好嘅,大家可以去一试😉