2023-06-20
高质楼上cafe|📍rimi cafe呢间cafe唔止有board game玩,食物仲要几高质❤️🔥嗌咗个二人餐$368,有3款食物(可加钱升级餐点)+餐汤+蒜蓉包+乌龙茶/四季春茶系列饮品(可补差价转其他特饮)♡餐汤+蒜蓉包♡|💰不适用今日嘅餐汤系薯仔汤未饮已经闻到好香,饮落相当浓稠杰身👍🏻好明显系非常足料,而且仲会间唔中食到薯仔嘅颗粒🫶🏻蒜蓉包相当脆身而且好浓味🫶🏻♡芝士墨西哥辣肉酱脆片♡|💰跟餐+$15呢个份量比想像中大份❤️🔥粟米片就咁食都已经好正💛配埋冰凉浓郁嘅芝士酱🧀同埋加热咗嘅辣肉酱,酱料份量相当之多,完全唔使惊沾酱唔够💓辣肉酱食落微辣非常之惹味开胃❤️🔥仲要内含海量肉碎🥹如果唔系二人餐份量太多,应该会嗌多一份薯条配辣肉酱一齐食💓♡黑松露牛肝菌杂菌烩饭♡|💰 跟餐+$15见到店员送餐上嚟就已经觉得好有惊喜😳估唔到呢一个饭表面会铺满左芝士碎💛不过每一啖饭嘅黑松露味仍然相当之明显,唔会被芝士味盖过🫶🏻而且只碗都有啲深度,所以其实呢一个饭份量都唔少🤣相当饱肚♡德国咸猪手配酸椰菜♡|💰跟餐+$50其实食完个饭同埋芝士片已经觉得相当之饱肚😂估唔到份猪手仲会有薯蓉、沙律菜同埋酸梛菜做
♡餐汤+蒜蓉包♡|💰不适用
♡芝士墨西哥辣肉酱脆片♡|💰跟餐+$15
♡黑松露牛肝菌杂菌烩饭♡|💰 跟餐+$15
♡德国咸猪手配酸椰菜♡|💰跟餐+$50
其实食完个饭同埋芝士片已经觉得相当之饱肚😂估唔到份猪手仲会有薯蓉、沙律菜同埋酸梛菜做伴碟😂即刻同男朋友讲呢个二人餐真系够三四个人食😂猪手外皮香脆,而且肉质粉嫩唔柴,食落有咸香🫶🏻配埋黄芥末都几夹,薯蓉口感好绵滑❤️🔥食落有酸忌廉嘅味道👍🏻至于酸椰菜同埋沙律菜相当解腻,成个配搭好完美🫶🏻
♡蓝天白云♡|💰跟餐+$20
呢杯沙冰嘅主要成分系荔枝糖浆+奶盖+云呢拿雪糕🫶🏻估唔到实物同餐牌嘅相一模一样都系咁靓💓同埋真系做到蓝天白云效果☀️☁️云呢拿雪糕相当大球💙荔枝味沙冰饮落亦都相当消暑❤️🔥仲要keep到由头饮到尾都咁浓味❤️🔥唔嗌真系走宝🥹
♡oreo奶昔♡|💰跟餐+$16
🥹呢杯一定要嗌❤️🔥 Oreo嘅味道真系超级浓郁,真系有一种直接将Oreo饼干饮落肚嘅感觉❤️🔥饮一啖已经劲幸福🥹而且口感相当之绵滑,比five guys嘅奶昔好饮劲多❤️🔥完全唔系同一个层次💯饮完果下已经即刻想再嗌多杯❤️🔥跟餐仲要净+$16真系好抵🥹cp值超级高🫶🏻