由于一直都无去过油塘嘅大本型商场,所以我们今晚就特意去行吓,行到去见到呢间之前喺上水中心食过觉得出品相当唔错嘅「港·味」啱啱喺呢度开咗间新分店,所以我们就决定入去食晚饭!我们叫咗黄金万両鲍鱼元宝嘅造型卖相真系好似金元宝咁,相当唯妙唯肖,食落除咗有原只鲍鱼之外,仲有份量都几多嘅粒粒粟米,而且外层仲系用粟米汁嚟制成嘅果冻,所以味道系非常香甜!美颜花胶螺头汤真系足料炖制,汤底嘅味道非常鲜味浓郁,而且花胶亦非常大件厚身,真系超抵食呀!鲍罗万有真系名符其实乜都有,感觉好似一个二至三人份量嘅小盆菜咁!干邑香煎龙趸扒嘅外层煎得相当金黄香脆,肉质就非常软滑弹牙,真系做到外脆内软嘅效果呀!鲍鱼红菜汁炒饭嘅材料真系超丰富,最初我们以为祇系得鲍鱼,点知一嚟到见到有虾、小带子等等等等⋯⋯而且鲍鱼同虾都几大只,所以感觉真系好抵食!网红沙皮狗真系要赞吓师傅嘅手工,因太过精致,所以感觉好似真系有只狗仔趴咗喺度,真系极之趣致可爱呀,所以当时有好多其他隔离台嘅小朋友都有叫嚟食!剁椒龙趸蒸豆腐嘅豆腐极之滑溜,龙趸嘅肉质非常爽滑弹牙,而且系用新鲜嘅辣椒剁成,所以食落嘅味道系更加新鲜惹味!恩爱天鹅酥除咗个造型卖相超级可爱而值
我们叫咗黄金万両鲍鱼元宝嘅造型卖相真系好似金元宝咁,
真系超抵食呀!
干邑香煎龙趸扒嘅外层煎得相当金黄香脆,
肉质就非常软滑弹牙,
真系做到外脆内软嘅效果呀!
鲍鱼红菜汁炒饭嘅材料真系超丰富,
网红沙皮狗真系要赞吓师傅嘅手工,
所以当时有好多其他隔离台嘅小朋友都有叫嚟食!
剁椒龙趸蒸豆腐嘅豆腐极之滑溜,
恩爱天鹅酥除咗个造型卖相超级可爱而值得一赞之外,肚嘅位置系非常香甜酥脆嘅叉烧酥,真系好好味呀!
黄金万両鲍鱼元宝
美颜花胶螺头汤