2023-04-18
趁住放假又去左解锁一间上环嘅隐世Cafe🦋今日去咗@nacasa_hk由门口入到去餐厅全部块系打卡位,强烈嘅摩洛哥style仲加埋我最爱嘅蓝色#注定有好多靓相✨餐饮方面:💚“Cool”青提子梳打整体甜度非常适中,酸酸甜甜好开胃,青提子味好清新唔系好胶嘅糖浆味🍇而且好啱主餐食到个口比较油腻嘅时候饮一啖refresh下味蕾✅🍵开心果latte 呢个真真真心劲好饮 must try 开心果味超重!加埋奶香,觉得整体个口感比较厚重,如果系下午茶点一杯再加件cake真系绝配🙌🏻✨🫔墨西哥饼 - 手撕猪 +烟三文鱼+鸡肉小食我地试咗有三款口味嘅迷你墨西哥饼当中特别想赞扬手撕猪🐷口味,猪肉炆得好入味好松软,我自己偏好口味偏甜嘅肉类所以好中我🥹♥️🇰🇷🐽 韩式咖喱蜜糖猪肋骨配香酥煎饼呢首菜嘅酱汁比较特别~韩式甜酱,再加上咖喱,有种意想不到嘅味觉冲击比起我以往食开质地比较软烂嘅猪肋条,今次嘅猪辣条烤得啱啱好,唔会韧但有爽口猪肉嘅口感,面头仲有淡淡嘅蜜糖中和左猪肉嘅饱腻☕️🍰自家制伯爵茶蛋卷因为呢个时候已经食到半饱,所以接住嘅甜品就系考验啦🤣今次餐厅推介嘅伯爵茶蛋卷有好浓嘅茶香,仲埋有少少柠檬清新食落甜而不腻
今日去咗@nacasa_hk
🫔墨西哥饼 - 手撕猪 +烟三文鱼+鸡肉
小食我地试咗有三款口味嘅迷你墨西哥饼
🇰🇷🐽 韩式咖喱蜜糖猪肋骨配香酥煎饼
☕️🍰自家制伯爵茶蛋卷
因为呢个时候已经食到半饱,所以接住嘅甜品就系考验啦🤣
今次餐厅推介嘅伯爵茶蛋卷有好浓嘅茶香,仲埋有少少柠檬清新
食落甜而不腻,食完大餐饱住咁食冇难度!✌️大家可以放心叫💪
因为小店嘅位置唔多,所以大家去之前记得book位啊~