2023-04-27
朋友今日带咗我黎一间劲有格调嘅楼上cafe食dinner🥰根本成间餐厅都系打卡位,一入门口条长楼梯好有型😊餐厅全部用黑白做主调,好型😉餐厅有外型亦都有内涵🤩食物都非常高质👍🏻是日餐汤系波菜汤,入口顺滑仲有啲波菜伙粒😄好有口感前菜系西班牙红虾多士,只红虾好大只好鲜美,配上新鲜啲蕃茄洋葱,要加上少少黑松露酱,非常好味🤤蟹籽带子龙虾汁意大利饭,呢个饭好creamy,饭粒软硬适中☺️带子系刺身级,两面稍稍香煎。而蟹籽为个意大利饭增添卜卜脆嘅口感,成个饭好香口🤩澳洲肉眼扒配红酒烧汁,肉眼🥩好鲜嫩,内里好juicy🤤,浓浓嘅肉香味令我哋愈食愈上瘾,加上少少肥膏,油脂刚刚好👍🏻甜品:拣左两款最signature既甜品moomin world 同uluru 2D cake:个蘑菇造型既蛋糕真系整得好精致,入面既草莓乳酪,相当开胃;2D蛋糕入面系海绵蛋糕,两款甜品都好好味野饮叫左Lime soda 同Lavender Dream, presidentation好靓好梦幻😍当然好好饮啦
餐厅有外型亦都有内涵🤩食物都非常高质👍🏻
是日餐汤系波菜汤,入口顺滑仲有啲波菜伙粒😄好有口感