2017-03-23
三八𠮶日,适逢哈子饼生日,就同佢去咗半岛嘅Verandah食lunch buffet,而book 位时,亦写明有人生日。一去到已安排咗个几光猛的位置,张枱好大,所以不能喂食,但咁高级的地方,呢个行为都唔好做啦,咁肉酸!今餐饭真系考餐桌礼仪,因为好多刀刀餐餐其实今次影相唔算太多,只系影咗几张,其他就系攞埋去食的东西!去睇吓有咩食先,行咗一个圈,都唔系想像中咁少嘢食㖞,上网睇到D人讲到话好少嘢食,本人觉得OK㖞!咁要比起其他咁上下价钱的,真系少D,但本人觉得都足够!先吃沙律同包包先,沙律真系好多款拣,又有dressing,食晒全部款,都应该饱了!包呢,有好几款,我攞咗三款,但食晒D包后,我胃已被填饱一半了!之后再试咗冷盘,刺身𠮶D,鲍鱼真系超推介,又够"林",D汁又好味!虾亦好弹牙!烟三文鱼都有好几款!刺身款式有几款,夀司都有好几款,但太饱肚的东西,少攞为妙!热食都有10几款,有一个鱼好好食,哈子饼话个咖哩都唔错,有一个白汤几好饮,但有d漏!其实我𠮶天唔算食得太多嘢,食咗少少热食后,我就主攻甜品了!牛奶奶冻好吃,好重奶味!葡挞好味,细细个唔会好漏!其他旦糕都好松软,要一赞个香蕉热情果雪芭,
今餐饭真系考餐桌礼仪,因为好多刀刀餐餐
其实我𠮶天唔算食得太多嘢,食咗少少热食后,我就主攻甜品了!
牛奶奶冻好吃,好重奶味!葡挞好味,细细个唔会好漏!其他旦糕都好松软,要一赞个香蕉热情果雪芭,酸酸甜甜,可解腻!个港式奶茶雪芭都好香好重奶味!唔错!
之后已经顶到上心口,不能再食了!
埋单加埋一,两个人hk1,008,虽然较贵,但有些服务,系比呢个价钱都吃不到的!一赞呢度,真系一起身,就已经有人埋嚟帮你清碟同折餐巾,间唔中豪一次,都ok嘅!
题外话/补充资料:
book枱时讲明有人生日,在甜品时间时,职员很窝心地送上旦糕及帮忙影相!一赞呢!