2023-04-22
今日山长水远,去到锦上路呢一间”Muse Furniture Lab”,见网上啲人影啲相打卡都好靓,所以特登嚟试一试。其中一点做得唔好嘅,就系一入到去职员同我地讲用餐时间得85分钟,但间餐厅主打嘅系慢活享受,但得85分钟点叫人慢活?🤔食物方面,两个人嗌咗:1)Latte ⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)Cappuccino ⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)紫心香芊丸 ⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4)黑松露香煎带子大虾法式可丽饼 ⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5)墨西哥辣椒墨鱼松蚬意大利粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡方面可以用平庸来形容,咖啡香唔出,奶香亦都唔出,明显不是鲜奶;紫心香芊丸不过不失,呢样食物好难唔好味;可丽饼好耐都未食过所以试吓,个卖相唔错,但味道一般,冇咩记忆点;最后黎到墨西哥辣椒墨鱼松蚬意大利粉,全日最好味就系呢个,份量多,用料亦足,食落好惹味。最后两个人埋单$543,个人觉得价钱偏贵,打卡位亦都比想像中无咁靓,可能我去𠮶日天气唔系太好,性价比偏低,唯一可取嘅地方就系职员服务亲切,而餐厅位置偏僻,除非系自己有车或者住附近,否则可以不了。
食物方面,两个人嗌咗:
1)Latte ⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2)Cappuccino ⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️