2018-07-13 257 浏览
食过咁多间 pizza hut都未试过遇到咁离谱嘅事, 约咗几个朋友7点去食嘢 ,我同另一个朋友到左,但系另外几个朋友都话要大约20分钟后先到,于是七点钟个时我地order咗一份小食先,谂住食住等,只系一份好简单嘅炸鱼薯条 ,基本上都系摆落个炸炉炸完就攞出嚟, 但系居然 过咗 25分钟 ,迟到嘅朋友仔已经到晒 ,但系份小食都未副,于是就问下个女职员,个女职员听完呆下呆下,净系应咗一句:我了解下 ,跟住转身入厨房 ,出返嚟冇同我哋讲发生咩事, 咁我哋就继续等啦, 喺等紧嘅过程我哋仲叫咗其他嘢食, 过咗十分钟嚟咗份沙律 ,最后个炸鱼薯条系等咗45分钟先出到黎, 同埋间餐厅明明有好多职员,但系又好似好唔够人咁,有两个女职员好得闲间唔中仲有时间倾偈, 食完嘅嘢全部都唔会主动收走啲碟,要我哋举手叫佢哋嚟先收, 有一个好似高职位小小嘅男职员, 的确系会主动出餐 ,见到客人叫嘢食 会落单,但系态度最差就系佢, 黑口黑面,好似欠咗佢咁, 我哋叫嘢食 佢系完全唔望你,听完 我哋叫咩嘢食转身就走, 啲嘢食又出得超慢,唔知想点 ,边有可能 30分钟先出到蒜蓉包 ,佢唔好同我讲个包系即叫即刻搓粉去焗面包, 再慢慢将个面包焗做蒜蓉包, 真系未试过去一间pizza hut啲嘢食系可以出得咁慢,又唔好食 ,又可以成间舖啲职员一系发梦一系态度差 ,返得工著起套制服 ,收得人哋人工就应该用心去做嘢 ,第一次遇到间餐厅好似当啲客全部唔存在咁