2022-10-24 238 浏览
因为去西九龙文化博物馆参观, 这间餐厅喺博物馆旁边,同行长辈话肚饿要食嘢, 唯有去附近呢间餐厅,3间餐厅之中已算平。我点了三样:(1) 杏仁茶 $38 呢款好好饮, 杏仁味好浓 (2) 黄金鸡汤贵妃面 $78 , 实际系冬菇 + 面 + 葱+ 鸡汤 , 不过不失, 汤好饮, 但面麻麻地(3) 黄金鸡汤贵妃饭$78, 实际系冬菇 + 一碗饭(装碗饭入去, 完全无煲过 )+ 鸡汤 , 唔欣赏仲要加一, 埋单$214, 你话贵唔贵因太肚饿,食物无影相地处博物馆旁边,收费当然贵, 无可厚非, 但后来知道旁边远处有3间餐车,无这么贵,走鸡另外再有方法, 就系坐26号小巴,出佐敦食完,再回来入去参观过, 因为一个上午, 根本唔够时间参观完博物馆最经济嘅方法, 当然系自备干粮, 下次记得喇 有图有真相

我点了三样:
(1) 杏仁茶 $38 呢款好好饮, 杏仁味好浓
仲要加一, 埋单$214, 你话贵唔贵

因太肚饿,食物无影相

最经济嘅方法, 当然系自备干粮, 下次记得喇
有图有真相