2024-06-01 3110 浏览
今晚同朋友去呢间鸡锅食晚饭。食物质素可以, 我哋叫咗最基本𠮶个餐, 但餐单仍有好多食物可供选择。 性价比高。 不过,其中一个员工 (下称员工A) 态度超级差。 由于餐厅只可以用现金 / 支付宝比钱。 入座时我哋表示咗将会用支付宝比钱。员工A比帐单我哋嘅时候, 我哋见到帐单上写住用现金付款, 所以问佢, 如果我哋用支付宝比钱, 系𠮶一刻比钱定系走嘅时候出cashier 比。佢答我哋可以走嘅时候比。用餐时间系2个钟。 2个钟内无任何提示就嚟够钟。突然员工A好大声咁同我哋讲: 「你哋已经食咗2个钟, 要埋单走」 。 随即同 cashier 同事讲 :「 佢哋都食咗2个钟啦, 仲唔埋单」,再即刻行过嚟好恶咁催多次, 叫我哋走。唔够1分钟, 员工A再次行过嚟,叫我哋唔好再食 , 要走 。 当时我哋枱面仲净返一碟 5片嘅薄肥牛, 同埋4条细蟹柳, 所以我朋友同佢表示我哋食埋d嘢就走, 因为唔想嘥食物。员工A好恶咁话: 「(d食物) 一向都系要咁嘥ga la!」 我见佢催得咁劲, 所以望吓个钟。 我哋 5:55pm 入餐厅,当刻系 7:57pm (指定用餐时间 120分钟) , 即刻我哋迟咗2分钟,
今晚同朋友去呢间鸡锅食晚饭。

用餐时间系2个钟。 2个钟内无任何提示就嚟够钟。

我见佢催得咁劲, 所以望吓个钟。 我哋 5:55pm 入餐厅,当刻系 7:57pm (指定用餐时间 120分钟) , 即刻我哋迟咗2分钟,而呢2分钟期间,比员工A催咗3次!!! 每次都系「命令我哋要即刻走」嘅语气。

真心用餐感受好差!