2018-10-17 1163 浏览
见到呢间穴系OpenRice都几多好评,大多数赞佢食物好味同服务态度好,于是决定黎试下,本身都几期待。我同朋友book咗枱,餐厅无乜人但系都系比咗二人枱我地,海景位好正不过唔系比我地😂。虽然我地两个都唔系肥,但系如果有宽敞少少嘅位坐成个感觉开心好多。炸软壳蟹沙律($88)外表完全唔吸引所以连影相都唔记得咗,食落普普通通,不过啲菜份量几大。可能系我唔太好佢个酱汁,食极都食唔完咁😂。黑松露甘虾卷物($88)第二样黎嘅食物,虾打成虾胶几鲜甜,但系黑松露同底下嘅芥末酱味道太强烈,成旧放入口系完全食唔到虾嘅味道,只可以感受下佢嘅口感。不过呢个已经系全餐最好食嘅。自家制寿司蛋刺身($38)第一幅图。即系玉子加入了香菇在内,比平时食嘅更香。但系个人偏好热食嘅玉子,呢个冻冰冰。北海道带子刺身($88)油甘鱼刺身($108)三文鱼刺身($48)甜虾刺身($48)坦白讲,刺身无咩味,三文鱼比较上好啲,厚切同有鲜味,油甘鱼四片唔同厚度,渐进咁款,唔知发生咩事。至于其他都无味。烧鹅肝鸡翼($68) 牛脷盐烧串($58)见有人大力推介就叫咗,不过都系觉得言过其实。正常应该要有嘅质素。另外我地叫咗两杯梳打。都系正
玉子刺身

炸软壳蟹沙律($88)

黑松露甘虾卷物($88)
黑松露甘虾卷物

自家制寿司刺身($38)

北海道带子刺身  油甘鱼刺身  三文鱼刺身  甜虾刺身

烧鹅肝鸡翼($68) 牛脷盐烧串($58)
烧鹅肝鸡翼  牛脷盐烧串

另外我地叫咗两杯梳打。都系正常味道偏淡。

黎到第一个感觉系员工黑口黑面,唔系一个,几个都系咁。全程又唔觉有咩服务可言㖞,茶都无主动加过。食物又一次过上哂,枱面无位放个员工竟然拎住盘刺身企系隔离等我同朋友清空张枱比佢放。

食物其实全部都无乜特别,又唔系话特别好食。

呢个价钱其实食物同服务都可以再做好啲。
应该唔会食第二次,好失望。