2021-03-12
深水埗近排都开左好多打卡cafe! 就拣左间装修简约 又坐得舒服嘅cafe 🤍 夜晚先去到 餐厅唔算太多人 著得好舒服! 一行5人关系 就可以试到好多款👍🏻辣手撕猪肉窝夫$95通常窝夫都系甜食 今次第一次食咸食窝夫! 好好食! 手撕猪肉唔会干身 份量亦都有劲多! 配埋芝士同洋葱 同个窝夫好夹! 芫茜苗香辣大虾扁意粉 $102见到芫茜 我就真系麻麻地 不过朋友中意 同埋店员话系佢幼身既~ 最后一份都比我地叫埋! 好彩佢系幼身 同埋芫茜味唔系太重 都可以接受! 大虾好弹牙! 夹埋一齐食成件事都好fresh!两款孖瓣粉都试左! 孖瓣粉唔会话煮到好硬或者好淋! 辣茄汁烟猪肉面孖瓣粉 $95呢一个味我就觉得麻麻地 整体食落去都系得个辣字~ 虽然有洋葱粒同埋烟猪肉! 牛肝菌孖瓣粉 $95牛肝菌味道好出 仲有芝士碎上面 溶左有少拉丝效果~ 亦都唔会太油腻!慢煮牛板腱配芫荽番茄沙沙 $128店员话已经冇晒放系底既紫薯酱 另外配左蕃薯条俾我哋食~ 慢煮嘅关系牛板腱好好好淋!甜品就拣左3款~意大利芝士蛋糕 $72呢款真系打卡一流~ 唔讲都唔知系Tiramisu~ 入面系有啲脆脆! 好浓郁嘅咖啡香味芝士蛋糕
辣手撕猪肉窝夫$95
芫茜苗香辣大虾扁意粉 $102
两款孖瓣粉都试左! 孖瓣粉唔会话煮到好硬或者好淋!
辣茄汁烟猪肉面孖瓣粉 $95
牛肝菌孖瓣粉 $95
慢煮牛板腱配芫荽番茄沙沙 $128
甜品就拣左3款~
意大利芝士蛋糕 $72
芝士蛋糕芭菲 $68
雪糕配红莓酱 已经系好甜 搞到唔系好食得出芝士蛋糕~
薄脆拿破仑 $65
有大量既果仁!劲香! 配埋雪糕一啲都唔甜!
饮品就嗌左5款 —
Baileys Latte :甜酒味后劲好重!
火龙果乳酪 : 一啖就已经饮到好重火龙果 仲会饮到少少粒粒! 好新鲜
焙茶鲜奶 :好少见到有焙茶鲜奶! 茶香味好浓~ 不过惨在个拉花有少少失败~
蝶豆花柚子梳打 :望落好靓 呢个饮落就有少少普通 同柚子梳打无乜分别😂
柠檬青柠苦酒 : 呢个劲好饮!虽然系苦酒 但有柠檬青柠关系 成杯野饮好fresh ~ 少少酒精味