Sky726

2021-03-05 303 浏览
Bookmark左呢间餐厅好耐, 今晚终于得闲有机会试旺角站一出好近, 系商业大厦25楼高 入面环境好好, 虽然餐厅唔算大, 但d位都够阔坐得几舒服, 仲播放住七八十年代既英文歌(但唔太大声)..好岩倾计, 另外我地安排左坐窗边, 可以俯视成个MK夜景, 中间仲有个bar枱, 加上灯光好有情调, 又有烛光, 环境真系唔错 Menu由前菜到甜品都有好多选择, 特别留意到有for素食既主菜, 唔食肉既人黎到都唔会冇选择 意式蕃茄水牛芝士沙津 比想像中大碟, 摆得好整齐,蕃茄同水牛芝士一片片夹住放, 仲有d叶仔装饰, 视觉上颜色好和谐蕃茄好新鲜, 有少少咸咸地, 水牛芝士咸咸香香, 夹埋碟边d黑醋一齐食酸酸甜甜好开胃 (一开始以为纯粹系画碟d花纹, 原来系沙津醋), 蕃茄同水牛芝士大大块又有厚度食到好似锯扒咁都咪话唔开心 虎虾意大利饭伴龙虾牛油汁 虎虾好大只, 熟度刚好, 爽口弹牙, 都几鲜甜, 而且仲去埋虾肠意大利饭好creamy, 好香龙虾汁味, 超浓郁味道好突出,食落好鲜味, 饭好有咬口 火焰朱古力球 成晚重点, 高度推介, 打卡一流 本身谂住食个甜品, 见个名咁得意咪叫, 点餐时店员
Bookmark左呢间餐厅好耐, 今晚终于得闲有机会试
旺角站一出好近, 系商业大厦25楼高
意式番茄水牛芝士沙律
意式蕃茄水牛芝士沙津
虎虾意大利饭拌龙虾牛油汁
虎虾意大利饭伴龙虾牛油汁
火焰朱古力球
成晚重点, 高度推介, 打卡一流
本身谂住食个甜品, 见个名咁得意咪叫, 点餐时店员都特别提醒呢款有酒精
食晒主食之后, 店员就上甜品, 放低之后佢有细心解释同提我地个火唔好烧咁耐around 10秒之后就吹熄, 唔系好易㶶
我地明白之后店员就点著d酒, 然后(火酒?!) 就淋落朱古力球度
烧烧烧睇住个波溶见到入面.. 睇到到好开心…差d唔记得要吹熄d火
好重酒味, 里面系雪糕球, 下面系Brownie (好㶶朱古力味), 番有d士多啤梨&蓝莓, 成个食落唔会好甜, 烧溶左既朱古力都好正, 好滑好好味
有得玩有得食又好味..好钟意呢个甜品呀.. 钟意朱古力同会饮酒既人都一定好钟意!
埋单444😂

呢间环境超好, 食物又高质, 一定会再encore
不过平日都咁多人, 下次如果节日可能要book左枱先
意式番茄水牛芝士沙律
虎虾意大利饭拌龙虾牛油汁