2019-11-27
收工衬仲早,同女朋友去咗太子买花返屋企。买完哂嘢,时候都唔早,自自然然就会觉得肚饿,于是就喺附近揾食。旺角大球场附近想揾餐厅食嘢,当行系去花园街啦。去到花园街,好快就被「Chapter3」嘅环境同气氛吸引咗,不自觉地就入咗去喇。「Chapter3」店内嘅装饰环境同灯光,俾到人一种好chill好relax嘅感觉,坐喺餐厅度,成个人都觉得好舒服。打开餐牌,食物同饮品嘅选择都几多,我哋就叫咗少少嘢食同两杯饮品。日本飞驒牛汉堡:依个汉堡真系有惊喜。上枱嘅时候,见到个汉堡大大个,芝士都流哂出嚟,原全系超出我嘅预期。虽然飞驒牛系制作成汉堡扒嘅型式,但仍然食到飞驒牛嘅肉香同Juice,非常之好食,而且价钱合理,绝对可以称得上系高CP值。纽伦堡肠拼盘:一只好长好长嘅木碟,装住三款肉肠。边只打边只我就唔识分喇,只知道好好食。两条幼长𠮶款食落咸咸香香的,口感同普通肠仔相约;中间一饼𠮶款就肉咪香啲重啲,食落淋淋咁;另一边切开咗嘅一款就白雪雪咁,好弹牙好有口感。三款肠仔各有特式,我哋都好中意。Blue Diamon:依杯系一杯荔枝味嘅cocktail。荔枝味好重好浓郁,但又无完全盖过vodka嘅味道,加上半沙
Blue Diamon:依杯系一杯荔枝味嘅cocktail。荔枝味好重好浓郁,但又无完全盖过vodka嘅味道,加上半沙冰嘅型式,同埋蓝蓝白白嘅颜色,喺味觉同视觉上都有好好嘅享受。
Virgin Mojito:依杯系一杯由苹果汁、青柠汁、薄荷叶等沟成嘅mocktail。我都叫饮过几次Virgin Mojito,「Chapter 3」依杯系我饮过最好饮的。