2021-12-07
今日朋友介绍左间好chill嘅餐厅俾我庆祝周年记念👍 一睇到Menu就好想叫好多好多嘢食,因为样样都好吸引😍 海鲜船$698呢只船净系用嚟影相、打卡已经值回票价,著左灯真系超级靓🤩 海鲜船并吾系得个样,其实仲系真材实料,有一打生蚝,蚝嘅size吾算大,但粒粒胀卜卜,好新鲜,就算吾落调味都好鲜甜👍 但既然准备好三款不同嘅酒伴生蚝当然要试下啦~分别有Wasabi sake,whisky,yuzu champagne, 我比较钟意柚子味多啲,食落比较清新同开胃😋😋😋 茄汁冻虾,虾肉爽口弹牙👍 杯底系牛油果,中层系蟹肉,上面系鲟鱼籽,再铺上名贵嘅金箔,视觉同味觉都同样得到享受😍 软腍嘅鲍鱼浸在大大粒嘅三文鱼籽,滋味😋估吾到喺西餐厅都食到咁美味嘅鲍鱼呢😉 鲟鱼黑鱼籽烟三文鱼他他$138最底垫著红菜头碎,一层厚厚嘅三文鱼,上面系粒粒圆圆又乌黑得发亮嘅鲟鱼籽,仲只铺上十分名贵嘅金箔,每一啖都慢慢品尝,配啖cocktail,真系妙绝✌ Poseidon Treasure $108卖相真系一绝,用个宝盒放著rum ,新鲜生果,sprite,自己动动手沟沟,好有创意呢👍 Rainforest $98有Gi
一睇到Menu就好想叫好多好多嘢食,因为样样都好吸引😍
海鲜船$698
呢只船净系用嚟影相、打卡已经值回票价,著左灯真系超级靓🤩
茄汁冻虾,虾肉爽口弹牙👍
鲟鱼黑鱼籽烟三文鱼他他$138
Poseidon Treasure $108
卖相真系一绝,用个宝盒放著rum ,
新鲜生果,sprite,自己动动手沟沟,好有创意呢👍
Rainforest $98
有Gin,mint加埋青瓜,入口清凉又清新~
原只面包蟹意大利饭$188
意大利饭盛在原个蟹壳内,卖相加分😍饭内有蘑菇、蟹肉,每粒饭都好似浸泡过海鲜汤一样,饭面铺上芝士,再焗~好邪恶呢,但点舍得吾食晒佢🤪
餐厅还有户外区,装修的确别致👍
呢度真系一个打卡,吹水嘅好去处🤩