寻晚喺雷霆打完bowling揾地方食晚饭,想食中式既。之前去过一间叫点匠佳肴几好,不过菜式偏辣而且都食过两次,就上openrice揾吓附近有咩其他好试。见到呢间餐厅睇到d相,好似几正咁㖞d野食!见到得一条评论,系正面既,但就话地点难揾⋯⋯ 㩒一㩒google map先。4分钟路程,拐个湾就到㖞😆但见佢叫会所,会唔会只招待会员架😦稳阵起见,我打左个电话去问;接电话既遮遮话唔系呀,欢迎呀😀佢问我几位,我话两个呀,而家过黎,佢话好呀。Good!一于去睇吓咩样!真系唔难揾,不过佢应该属于泳池既一部份,而且唔系地铺,唔起眼,所以会觉得有dd难揾。我哋5分钟都唔使就到左喇。入到去,佢地方唔大,但有d房,另外中间三几张圆枱,同有4格坐4个人都仲好松动既卡位。𠮶时大厅大约6成满,但3个卡位都坐左人,我哋就谂,如果可以坐净返𠮶个卡位就正喇😆有个遮遮行过黎招呼我哋,问我哋系咪头先打黎既,佢话留左位俾我哋呀,就系𠮶个卡位!!!!Wow,冇估到我冇留电话又冇留资料,佢真系咁贴心帮我哋留左位,仲要系当时最靓既位,好窝心🤗我哋都肚饿,拿拿临叫野食!想饮汤,见佢d汤$118左右,但惊得两兜友饮唔晒⋯⋯见到白板写住是

我哋都肚饿,拿拿临叫野食!想饮汤,见佢d汤$118左右,但惊得两兜友饮唔晒⋯⋯见到白板写住是日例汤系西洋菜唐排,就问遮遮几钱啦,佢话你哋两个人饮既就$60。咁平😆最后我哋叫左西洋菜汤、半只炸子鸡、脆卜卜椒盐大虾、椒丝腐乳通菜。

个汤好快就黎到喇,好热辣辣呀!!因为我钟意食汤渣但佢得汤冇咩渣,第一眼睇落觉得有dd削,但一饮,好味!而且够热真系好紧要。

之后虾都到喇,个调味几好。之前食咗好多其他话椒盐既都冇椒盐味,一系就得个咸字😵‍💫虽然佢唔系好大只,但可以连壳食,都几好味。

再黎就个通菜,大大碟,唔会太咸太油,okay!

压轴系只鸡。半只都好大碟!皮脆而且唔肥,d肉几软身,而且又系𠮶句,够味得黎唔会过咸(我真系好怕d野食太咸)。佢仲有d腰果伴碟,初时见到就心心眼,但食左一粒,应该唔系自己炸的似系买一樽𠮶d果仁😅我可能要求高左🤣不过都几有心思啦。

最后埋单系⋯⋯⋯⋯$424!因为唔收茶钱同加一!超抵!!俾钱时同老板倾左两句,佢问我哋点揾到呢度,我哋俾佢睇openrice啦。佢问我哋咁试完有冇失望呀😆我哋赞紧佢时,房入面有个客出黎问佢借叉电线,佢都好nice,爽快借俾佢。佢叫我哋下次带朋友去,话房间都系唔使茶钱加一,亦冇开瓶切饼𠮶d收费,有一间房仲有karaoke添☺️

好啦,见你咁好人野食又几好味,写个食评支持吓啦。唔觉唔觉打左咁多字,原来都好花时间😆🤦🏽‍♀️呢间绝对有下次。Btw,我哋6点零坐低,之后食到9点走,中间keep住有人黎,估唔到都几多人识揾呢度。下次会记得卜位😬
2024-10-18
  • 炸子鸡、例汤、脆卜卜椒盐虾