2017-05-24
今日难得老公lunch食12:15,我时间又夹到,去咗尖沙咀揾佢撑枱脚喇!佢约我去文化中心等,喺尖沙咀站L6出口行过去唔洗2分钟就到~老公话之前参加单车百万行之后喺度试过,食物味道唔错,餐厅环境几靓,价钱又唔算贵,所以带我嚟试吓!佢嘅是日午餐包餐饮,而普通menu加餐饮要加$9,计起上嚟价钱差唔多,我哋都拣咗单点另加餐饮~老公点咗鲜芦笋烟肉忌廉汁扁意粉,而小妹就点咗忌廉汁焗海鲜饭!老公嘅意粉较先上枱,冇咩 presentation ,老公话洒啲蕃茜碎会靓仔啲,面质软硬度刚好,配菜唔系好多,但个忌廉汁好 cremy,所以呢个份量都够饱,overall 都算唔错!80分!而我嘅焗饭都系味道 ok,茶餐厅质素,份量好足,有青口,虾,蚬肉,鱼块,仲有小妹嘅飞佛 - 蘑菇 ,我俾70分!呢度嘅环境系唔错嘅,上菜都算快,而且价钱又算合理,味道不过不失啦!经过附近急切要医肚的话,选择呢度唔会中伏嘅~