2018-05-31
星期日行完街,想食泰菜,记得朋友介绍呢间,所以walk-in上黎,好爆满座,应该好好味所以先咁满座,我死心不息一定要食呢间,由八点落去再行一阵,差不多八点半终于有位。好肚饿,样样都想食。好耐无食菠萝炒饭,屋企人又钟意食炒饭,所以必叫,炒饭味道有浓郁嘅菠萝香味、酸酸甜甜都几好食,个炒饭配合腰果同粟米口感爽脆,又有提子干肉松,个炒饭炒得干身,好味!!另外好钟意食海南鸡饭,卖相吸引,鸡皮唔会太肥,而且鸡肉嫩滑,配埋个油饭同酱汁,一流,正!!马拉盏炒通菜,一上台,香味令人流晒口水,炒过后嘅通菜好爽口,惹味十足~原本好想食芒果糯米饭,但因为我地太夜入座,已经卖哂,伤心掉住我口瘾;之后叫左班兰糕代替。最后紧系唔少得必饮嘅椰青啦,个椰青真系不得了,虽然椰青系0技术可言的,但饮到靓椰青都要好讲彩数,好解喝清甜。食物咁有水准,服务好,价钱又合理,难怪上楼都咁满座。
好肚饿,样样都想食。
食物咁有水准,服务好,价钱又合理,难怪上楼都咁满座。