朋友知道小胖爱食,于是带咗我黎呢间佢食过,表示好想食多次的餐厅🤣呢间café 的装修几文青,而且因为有一大片落地玻璃,采光度一流,佢系每个坐位下都一个小篮俾你放袋,好细心,因为好多时楼上café 空间唔大,要抱住个袋食饭都几辛苦😅作为港女,小胖自然都要相机食先,佢的食物,不论系甜品,饮品定主菜都整到好靓,而且仲要系食得又睇得,好好味小胖和朋友分别叫咗一杯鲜奶咖啡,泡沬甜蛋伴鲜果和咖啡撞雪糕和忌廉黑松露野菌意粉呢间café 主打咖啡,佢楼上有咖啡班又有卖咖啡豆,佢的咖啡真心好饮,咖啡味超香而且饮完口入面仲会有余香佢的咖啡撞雪糕系你仲唔到咁夹,入口第一啖系咖啡的苦味但再加埋雪糕的甜,味道刚刚好,雪糕的甜中和咗苦味,其他比起甜蛋,小胖更爱呢个🤣当然佢的甜蛋都好出色,好松软,甜度又适中佢的意粉都煮得好好,黑松露味好浓好香,意粉软硬适中,用料都好实在,有好多野菌调味唔会过咸,不过小胖感觉有点太多油,可以再少d 油就好佢哋的服务员好nice,会提你有小篮可放袋,又会系你照港女相的时侯俾少少意见你可以点构图食完收碟时又会问你的感想,小胖讲咗话意粉有d 油,佢就同我讲会同厨房讲,唔会无视我的意见虽然呢

当然佢的甜蛋都好出色,好松软,甜度又适中

调味唔会过咸,不过小胖感觉有点太多油,可以再少d 油就好

虽然呢间餐厅有d 贵,不过小胖会再去,因为好高质!
2019-08-31
  • 泡沫甜蛋伴鲜果与咖啡撞雪糕