2016-01-18 3743 浏览
朋友拣左呢间意大利餐厅庆祝生日, 好彩订左枱, 原来都好多人的呀. 我记得之前食的时候, 系地下的, 依家搬左上楼上, 地方大左, 开扬左. 可以望到厨房入面系度整PIZZA添呀调味料都好齐全的呀先上一些面包, 有几款的, 都几好味, 加埋D黑醋及槛榄油一齐食, 就系好夹呀.我们点左一个四式芝士PIZZA, 卖相都好吸引的, 上面好多火箭菜, 然后系芝士及茄酱, 个批都算脆身及唔厚, 好味的. PAMA HAM沙律, 卖相都好靓的, 都好多PAMA HAM,仲有一些唔多款式的沙律菜, 豆及车厘茄等, 都几FRESH的, 好味的.什菌意大利饭, 同我想像的不是很同, 但都够香及好味的, 饭都软硬适中.其实食饭选择唔算好多, 我们后来再加左几样嘢一个海鲜拼盘, 都好多唔同种类的海鲜, 卖相好丰富及吸引的呀, 有一条鱼, 虾, 鱿鱼, 带子, 龙虾仔, 条鱼好香好好味, 煎到金黄色, 鱼肉唔腥, 又够滑, 朋友都话好好味, 龙虾都啖啖肉呀, 够爽及弹牙, 带子都好弹牙.仲有SIDE DISH系青瓜, 茄子, 车厘茄及菇. 都好清甜的呀, 好味另外有一些蚬, 蚬肉够鲜甜 , 入味及冇沙的.黑松
可以望到厨房入面系度整PIZZA添呀
调味料都好齐全的呀
其实食饭选择唔算好多, 我们后来再加左几样嘢
另外有一些蚬, 蚬肉够鲜甜 , 入味及冇沙的.
黑松露长通粉, 呢个系全晚最热的一道菜, 好香好好味, 黑松露的味道好出的呀, 但又唔会太浓及咸, 啱啱好, 长通粉都好爽唔会过淋身的, 好夹呀.
食物系好的, 但系唔够热呀, 唔知系咪一早整好, 但又唔系好快上菜㖞. 服务就差D, 唔够人手及效率
2015-12-17
庆祝纪念