前两晚睇美食节目介绍威灵顿牛柳,小朋友表示未食过,所以特登上网揾下边度有得食。见呢间餐厅近我地,食评几好,就马上订左第二晚晚餐。电话中,职员仲问要唔要订埋焦糖炖蛋,我觉得应该都系餐厅特色甜品,所以都即时订埋。当晚,食完沙律、餐汤后,都等左好一段时间先上客威灵顿。酥皮厚薄做得几好,但一切开,酥皮就散开😧再加上成客威灵顿放系湿淋淋嘅薯蓉上面,令到下面个d酥皮淋晒😐好彩牛柳调味唔错,加番分,但对于餐厅招牌菜黎讲,比我预期失望。意粉做得几好,系甘多食物中最好食嘅。不过最过分系个焦糖炖蛋。面头嘅焦糖又厚又硬都算,当小朋友食左几啖后,我发现个炖蛋系液体状😧😧我个下都奇怪,所以问左其中一位侍应佢地嘅炖蛋系咪水状,平时我食开系软,但都系pudding甘固体。𠮶位侍应一面茫然,话佢唔知,然后佢会入厨房问下。当时因为餐厅太冻,我一心想快啲走,所以我系同𠮶位同事反映前,已经揾左另一位同事埋单俾埋钱。后来,入厨房𠮶位侍应番黎覆我厨房话可能系个炖蛋焗唔熟…佢讲完就望住我..wtf😡😡我个下真系著左!!焗唔熟!连食物都唔熟,点做餐厅!然后同事个下连基本「对唔住」都无一句,换一客新或者退番钱就更加无!!!如果唔系小

意粉做得几好,系甘多食物中最好食嘅。

wtf😡😡我个下真系著左!!焗唔熟!连食物都唔熟,点做餐厅!然后同事个下连基本「对唔住」都无一句,换一客新或者退番钱就更加无!!!如果唔系小朋友已经冻到打冷震,想快d走,我当时真系会要求见餐厅负责人。最后我同左𠮶位侍应反映我好失望后就走左,临走前,侍应对我讲左声唔好意思。

公道讲,在场几位侍应做野都落力,同会积极帮手落单,调冷气(当晚我地坐嘅位置好大风,佢地都有帮手校左两次。虽然校完后仲好冻,隔离台有两位客甚至系要笠住外套帽食野🥶)。但明显侍应经验不足,连应对特别情况嘅能力都缺乏,楼面又无人in-charge; 厨房就更加离谱,唔熟嘅食物都可以俾客食,一句焗唔熟就完事。楼面无人理,厨房又唔洗负责。

食物唔熟,餐厅又敷衍应对,唔负责任!大家去呢间餐厅之前真系要谂清谂楚!

焗唔熟嘅焦糖炖蛋
  • 焗唔熟焦糖炖蛋