2021-11-07 28 浏览
今日同朋友黎左尖沙咀呢间猫猫Cafe吸下猫倾下计,店舖位于尖沙咀Isquare对面,非常便利。 一入门口已经有猫猫欢迎我地,好黏人好可爱~ 每只猫猫既性格都好唔同,有热情有高傲,有一只三色猫喜欢自己坐到好高训觉,好可爱😆 店主好主动介绍猫猫既性格特性,令我地更加了解佢地。基本上我地入黎已被猫猫们吸睛,忘记左野食一段时间🙈好,吸完一阵猫,终于记得点野食了,呢间Cafe有别于一般饮咖啡食蛋糕嘅猫Cafe,食物系以台湾/川菜为主,我地点了黑毛猪卤肉饭($68)、家乡黑毛猪肉操拌稻庭乌冬($72),小食点了红油抄手、胡麻莴笋,野饮系自家制既冬瓜茶。野食味道真系唔错,卤肉饭有好多酱料肉碎,拌饭好足够,唔太咸岩岩好,而稻庭乌冬口感好滑,加左少少醋,酸酸既味道好开胃。小食同野饮都唔错!呢间猫Cafe食物环境都平衡到,下次会再同朋友来玩玩~

呢间猫Cafe食物环境都平衡到,下次会再同朋友来玩玩~
午餐