2016-06-12 150 浏览
星期五放工想同朋友食个饭聚下旧,旺角真系个唔错既选择。位于旺角朗豪坊既红葱头,系香港都有好几间分店,之前都去过好几间,不过朗豪坊呢间就真系第一次。望住餐牌,真系唔知点拣,因为选择真系几多,意粉,饭,扒类,每样都有好多选择,就系连套餐配咩都有得拣。最后我地叫左一个意粉同埋鸡扒,再加$28配餐汤 + 餐包同埋餐饮。餐汤+ 蒜茸包:餐汤可以拣红汤同白汤,红汤系罗宋汤,蕃茄味好浓,又多料,D汤渣仲好好味,配埋蒜茸包食,真系几开胃。茄子辣肉肠牛肝菌意大利粉:呢个意粉炒得几好,意粉软硬度适中,茄子加配上彩椒,牛肝菌同辣肉肠炒埋一齐感觉上好夹,食起上黎好有香菇既味道!特浓芝士铁板鸡扒:起初都以为呢个铁板鸡扒会好重芝士味,但系其实都唔算好浓,鸡扒方面,唔算好大块,不过肉质好嫩滑,煎得好香口,个汁都好入味,仲配埋薯菜,薯条仲要整得够脆,值得一赞既系店员好主动俾埋枝茄汁我地,唔洗问佢地攞,唯一美中不足既系菜比较少,多一D会健康D。热咖啡 + 热奶茶咖啡味好香浓,上台时仲系好热架,非常满足。饮饮下餐茶,发觉好似差梗D野咁,2个女生都好想食甜品,见到餐牌可以拣+$15 加个雪榚或者+$28 要心太软,最后我地

餐汤+ 蒜茸包 (套餐)
餐汤+ 蒜茸包:
茄子辣肉肠牛肝菌意大利粉
茄子辣肉肠牛肝菌意大利粉:
特浓芝士铁板鸡扒
特浓芝士铁板鸡扒:
热咖啡 + 热奶茶 (套餐) 加 $28
热咖啡 + 热奶茶
咖啡味好香浓,上台时仲系好热架,非常满足。

饮饮下餐茶,发觉好似差梗D野咁,2个女生都好想食甜品,见到餐牌可以拣+$15 加个雪榚或者+$28 要心太软,最后我地2个都拣左心太软。
心太软 (套餐) 加$28
心太软:
朱古力心太软等候需时,大约15-20分钟左右啦,上台时仲系热辣辣,切开后D朱古力浆流晒出黎,旁边仲配有cream同埋水蜜桃,真系好好味好吸引,不过相信大部分女生同怕肥,如果D cream同水蜜桃可以分开放,咁就更加好啦。

最后埋单每人$150有找,有齐餐汤,餐包,主菜,餐饮同甜品,真系算唔错。