2019-01-25
今日约左朋友黎呢间大红袍火锅,听讲都唔错,环境又ok,所以就黎试下啦预先打左电话黎订位,所以唔需要等位,星期四晚黎计都算多人,全场都满既,但系外面就唔见人等位,建议大家黎食都系打电话留位先。餐厅唔算好大,大概坐到十数台人,另外有两间好大既vip房,可以坐一围。我地就当然系坐出面啦,空气都算流通,唔怕太热或者太冻。坐底左就打算饮水先,点知叫左三个人都叫我地等阵先,跟住无左件事,成20分钟都无俾到水我地可能系人手唔够啦!隔左阵,汤底就黎到啦,我地叫左呢个招牌金屋藏娇锅,其实系由花胶,鸡,虫草花同冬瓜煲既,养生又养颜料都算ok既,唯独系花胶得一只,半只鸡其实好细但系味道系浓既,唔错只系唔好预可以食料...话说中途就发生左一件事,侍应过黎帮我地剪开冬瓜,我地未知既时候问”咦,呢个咩黎㗎?”点知侍应就覆左我地一句”冬瓜啰!”态度超差,当时我同朋友都呆左好有惊喜既系呢个极上牛肉刺身,之前都有喺台湾食过牛肉刺身,又系好薄好甜,呢个都系,酱汁甜甜地,再加上洋葱会无咁用腥,正$128既价钱计系几抵食既另外十分推介既就系鸭血,如果你谂住同猪红差唔多就错啦猪红可能好多人觉得太易淋同有少少腥,但系鸭血就唔会啦
另外十分推介既就系鸭血,如果你谂住同猪红差唔多就错啦猪红可能好多人觉得太易淋同有少少腥,但系鸭血就唔会啦,其实几有咬口,又入味,可以一试㗎