2023-03-16 481 浏览
今日两人去屯门Beans 食午餐,之前食过几好食唔错,咪再嚟帮衬。不过,经过今次,以后无下次,见字自己小心。话说坐底之后,已经觉得对正风口好冻。用手提scan 枱面张 QR code, 几次都唔得,就叫白衫男职员帮手落单。顺便同白衫职员讲,可唔可以较细少少冷气。佢话系商场冷气无得较。咁无la。坐多阵,真系吹得太离谱,咪再问另一位白衫男职员讲,回覆都系商场冷气无得较。………………好la。见到对面有食客刚好起身走人,同时饮品嚟到,我咪同再另一白衫女职员讲要调枱去前面未执枱个张。依位女职黑口黑面就讲 “坐定咗系无得调枱呀”. 哗………依间咩餐厅呀?? 完全唔理食客讲嘅野!!冻就继续冻,坐定吹都头晕都继续坐!! 好la,终于有一位黑衫行过嚟表示,已经把冷气关咗。而且都有安慰下。Good,终于有个正常嘅职员嚟有少少service。食物正常,都唔错。最后以为系啲part-time 嘅个别问题。到比钱先知,正常嘅职员,正常嘅service 系依间Beans 系得一个。 比钱签卡后,发现最初个白衫职员落错单,用正价价钱卖午市set lunch。哗!依到咩地方???好彩我心算下个总数,唔系比钱走咗la。

食物正常,都唔错。

哗!依到咩地方???好彩我心算下个总数,唔系比钱走咗la。好la,即刻去找另一位男黑衫助理经理讲张单有问题,依位男助理经理真系令我大开眼界,知道咩叫 No service! 完全无唔好意思,只系讲退番现金比我lo。除咗环境好啲,service 真系衰过茶记。同依位男助理经理讲啲白衫无帮手冷气,佢仲要死拗系商场冷气………佢哋Beans真系好叻!!

我最后只回应

系咁,无下次la

各位见字,受得气先好去排长龙,入去比多 10%service 食lo。
2023-03-13