行开铜锣湾 Donki 买野, 之后唔知食咩好, 于是乎走入去百德新街揾食, 前身食街同以前相比当然无咁热闹, 不过都仲有唔少食肆系度, 经过呢度问口, 俾佢个大餐牌吸引到, 因为系半 buffet 形式, 而且价钱又唔算太贵, 除左主菜系跟 menu 叫之外, 其他都系 buffet 枱自取 入到去先知原来系 Mr. Steak 旗下既餐厅之一, 咁应该都唔会太差既, 正准备周围望下既时候, 枱面有只小动物同我打招呼, 咁唯有叫服务员招呼佢啦 ! 睇完个餐牌, 见到原来加 $100 可以有 3只法国生蚝, 都算几抵, 于是就连埋个 main course 一齐  order, 之后就出去 buffet 枱睇下头盘, 沙律, 汤之为类, 拣左少少 cold cut 同沙律,  点知出面 buffet 枱又见到另一只小动物同我再打招呼, 当时真系觉得咁差架, 不过真系无计, 佢地既门系打开左, 方便坐出面既客人入来攞野食, 睇来佢地都要好好地咁跟进一下呢方面既问题 ! 前菜同汤差唔多食完, 其实都有1/3 饱饱地, main course 又岩岩好来到, 我地拣左大虾带子拼羊架, 同埋原

前菜同汤差唔多食完, 其实都有1/3 饱饱地, main course 又岩岩好来到, 我地拣左大虾带子拼羊架, 同埋原条龙鯏, 两者味道都唔错, 而且海鲜都系好新鲜,  羊架就尚算合格, 如果可以改为牛扒会更好
2021-07-13