2018-06-14
朋友讲左要食大中华好耐,加上难得齐人,所以一早订左乳猪同土匪鸡本身谂住有瓦遮头既大排档,环境差极都有个谱🤔,点知呢度虽然有冷气,但形同虚设😑;而且好多昆虫飞黎飞去,不停辽D菜😫;另外,更无服务可言,落单自己写都算,但全个楼面都唔见职员,要出去门口揾;叫人比壸茶我地,叫左几次都唔理人,最后仲收起个壸唔比我地饮茶….😩炭烧奶猪果然系招牌菜,乳猪热辣辣,猪皮脆卜卜,但食几件好快腻;个芥末酱加左D油系面,有油益味,点完浪费左件乳猪😧;甜酱就无问题土匪鸡又一招牌菜,串起黎烧够哂型。食野趁热系人都知,但我地只有三只透明手套、一对刀仔同叉黎撕,真系食得好辛苦….😖鸡肉嫩滑,连胸位都唔鞋有肉汁😲,又有鸡香,实在难得;只可惜调味太重,里面既鸡肉咸度尚可接受,但表面就太咸啦豉椒炒蚬味道同份量同平时大排档果D差唔多,圣子无沙,算大只黄金炒鲜鱿份量虽然少D,又唔够黄金,但鱿鱼厚身、弹牙、有鱿鱼味,而且闻落同食落都好有蛋黄味,好味琵琶豆腐呢个份量反而多D;琵琶豆腐内有软滑豆腐、弹牙鱼肉、爽口马蹄定沙葛,味道唔错酥炸大肠外层炸到酥脆,入面既大肠烟韧,而且无怪味。墨鱼饼呢个系比较软身、多汁、唔系弹牙款既墨鱼饼,内有
炭烧奶猪
土匪鸡
豉椒炒蚬
味道同份量同平时大排档果D差唔多,圣子无沙,算大只
黄金炒鲜鱿
琵琶豆腐
酥炸大肠
外层炸到酥脆,入面既大肠烟韧,而且无怪味。
墨鱼饼
呢个系比较软身、多汁、唔系弹牙款既墨鱼饼,内有墨鱼粒,增加口感
沙姜鲜鸡脚
呢个我无食到,但朋友话唔好食,鸡脚唔入味、完全无沙姜味、得个样,而且好硬又难咬
虽然呢度食物质素唔错,样样都新鲜煮又热辣辣,但朋友话份量比以前少左,而我就觉得性价比唔高,加上环境同服务方面唔达我既要求,所以唔会有下次🙄