2012-05-31 13 浏览
依日约左另一半一齐食LUNCH..原本我谂定食越南菜(因为另一半超like) 不过佢话越南菜多数用牛肉汤底..唔岩我食~话转食西餐既点知想去果几间佢又话ma ma地~最终我坚决话去"PHO 24"食越南菜啰~再谂再等真系唔驶食啦"越南牛腩片汤河"跟上必加既配料.."香叶+青柠辣椒"另一半话河粉好正~牛肉够腍..汤底清淡中有味~唔会好浓浊其实越南菜都有岩我食既野~唔要汤檬粉..可以食冻檬ma夏天去食系一个非常好既选择~我要个"香茅猪扒檬粉"猪扒炸得好透~香脆可口而且肉质好松软..够入味依个lunch既份量好多~我再分一半比另一半做汤檬蔬菜连檬粉捞酱汁同食..好开胃又有清新爽脆感..正另加一个小吃"越南春卷"春卷新鲜即炸上台~超热辣辣+咬一口..内层仲喷烟的味道同一般越南春卷一样清清淡淡~而外层超香脆另一半要个"绿豆冰"唔会好甜~绿豆料都好足我要个"越南滴漏咖啡"咖啡味好香又有种独特味道~苦涩味较轻身但够浓郁我钟意饮咖啡..但唔算好识饮啰(嘻嘻)~不过有某d咖啡饮一啖..会令人有回魂既感觉~我就觉得=好饮呢^^整体食店环境虽然好open~但坐得好舒服+干净够光猛服务员好有礼貌+斟水好密手~
依日约左另一半一齐食LUNCH..
原本我谂定食越南菜(因为另一半超like)
不过佢话越南菜多数用牛肉汤底..唔岩我食~话转食西餐既
"越南牛腩片汤河"
跟上必加既配料.."香叶+青柠辣椒"
另一半话河粉好正~牛肉够腍..汤底清淡中有味~唔会好浓浊
其实越南菜都有岩我食既野~唔要汤檬粉..可以食冻檬ma
夏天去食系一个非常好既选择~我要个"香茅猪扒檬粉"
猪扒炸得好透~香脆可口而且肉质好松软..够入味
依个lunch既份量好多~我再分一半比另一半做汤檬
蔬菜连檬粉捞酱汁同食..好开胃又有清新爽脆感..正
另加一个小吃"越南春卷"
春卷新鲜即炸上台~超热辣辣+咬一口..内层仲喷烟的
味道同一般越南春卷一样清清淡淡~而外层超香脆
另一半要个"绿豆冰"
唔会好甜~绿豆料都好足
我要个"越南滴漏咖啡"
咖啡味好香又有种独特味道~苦涩味较轻身但够浓郁
我钟意饮咖啡..但唔算好识饮啰(嘻嘻)~不过有某d咖啡
饮一啖..会令人有回魂既感觉~我就觉得=好饮呢^^
整体食店环境虽然好open~但坐得好舒服+干净够光猛
服务员好有礼貌+斟水好密手~而整体食物有水准..好味道
我地食完LUNCH仲坐左好耐玩上网..佢地都无赶我地走~GOOD!!
2012-05-15