2023-08-22
今日同一班同事去咗饮茶,我哋叫咗好多食物,食得好开心。首先,要讲返流沙包嘅味道,几好食㗎!剖开个包,流出嚟嘅热腾腾嘅流心,令人心旷神怡。😍😍😍再嚟就系炒饭,味道鲜美,米粒唔会黐紧,仲有啲炒香嘅味道,好开胃。😜😜我哋仲叫咗好多点心,其中虾肠同虾饺系我最钟意嘅。虾肠个皮比较厚,虾嘅鲜味一般般。而虾饺系馅料鲜嫩,包裹喺薄薄嘅皮度,好弹牙!烧卖同菜苗饺都好好食,烧卖入口鲜嫩多汁,菜苗饺内里有烧味同绿色菜苗嘅香气,好开胃。我哋仲试咗姜汁糕同炸云吞,姜汁糕个姜味唔会太浓烈,啱晒我嘅口味。炸云吞外脆内软,内里嘅馅料鲜美,真系好好食!😋😋😋另外,我哋仲叫咗鲮鱼球同海蜇手撕鸡。鲮鱼球炸得太干。海蜇手撕鸡方面,手撕鸡肉鲜嫩多汁,配上爽口嘅海蜇,味道相得益彰。👍🏼👍🏼👍🏼不过,唯一有啲遗憾嘅系酒楼嘅服务。人手不足,好多时都要叫好耐先至揾到人加水、拎走啲唔用嘅碗碟。😾有时候食物上嚟嘅速度都慢咗啲,有啲等得好耐。希望酒楼可以增加人手,提升服务效率,咁就更加完美啦!😃卫生都系另一个问题,啲碗同埋筷子一定要彻底自己洗一次,我哋见到好污糟同埋摸上手都好黐立立。🥲🥲🥲总括而言,酒楼嘅食物整体上系唔错㗎,味道好好,我哋都
总括而言,酒楼嘅食物整体上系唔错㗎,味道好好,我哋都食得好开心。希望酒楼可以改善服务,咁就更加好😄🍽️🥢