2023-05-10
星期六晚7点半嚟到,当时食客唔多,可以直入。比较过餐牌后,觉得二人餐几抵食,当日几对情侣同家庭都点佢。落左柯打之后,好快就送上汤同前菜。餐汤质地偏稀,饮落似薯仔加椰菜花蓉汤;男友话麻麻地,但我可以接受。前菜拣左白酒蕃茄青口配香草包呢个有惊喜,卖相比相象中靓,而且份量都唔少,每人有3大只;青口好滑,唔会死实实,配埋个蕃茄汁,又几好味㖞!!主菜拣左美国安格斯肉眼扒食物摆盘几用心,配菜排到一排直线😂本身谂住人均$200,牛扒应该又薄又无牛味果D,点知完全出乎预料!! 牛扒上枱阵阵烧香,而且有近1吋厚,又真系煎到5成熟,牛扒肉质松软、有肉汁,呢个质素,真心抵食。意粉我地拣左单价最贵果款龙虾汁海虾忌廉意粉配料除左6只爽弹大虾外,仲有少见用嚟整意粉嘅鸿喜菇,另外仲有少量车厘茄、同埋趁热仲拉到细丝嘅芝士片。意粉似用左天使面,好多餐厅都会煮到过淋,但呢度反而煮得生少少。餐厅叫Coffee Break,估计应该对自己整嘅咖啡几有信心,所以补左$8点左杯Mocha,特别之处更可以加配其他口味,例如焦糖、榛子、夏威夷果仁等。虽然夜晚饮咖啡有机会瞓唔著教,但呢杯咖啡唔会好浓烈、反而夏威夷果仁好香好出😋、甜度适
落左柯打之后,好快就送上汤同前菜。
前菜拣左白酒蕃茄青口配香草包
主菜拣左美国安格斯肉眼扒
食物摆盘几用心,配菜排到一排直线😂
意粉我地拣左单价最贵果款龙虾汁海虾忌廉意粉
餐厅叫Coffee Break,估计应该对自己整嘅咖啡几有信心,所以补左$8点左杯Mocha,特别之处更可以加配其他口味,例如焦糖、榛子、夏威夷果仁等。虽然夜晚饮咖啡有机会瞓唔著教,但呢杯咖啡唔会好浓烈、反而夏威夷果仁好香好出😋、甜度适中、朱古力无乜存在感,完全唔驶担心饮完会瞓唔到😏。
最后送上一般嘅Tiramisu,为周未嘅晚餐画上完美句号。
食物整体质素唔错,不过服务方面有改善空间,例如我地食二人餐,但无主动比碟我地Share食物;餐枱唔够位摆食物,职员唔收碟,并放低个盘,由我朋友拎住就走人,等等…希望下次嚟有所改善。