住上环又想食煲仔饭,坚决唔帮衬又寸又服务差又受气又唔好坐嘅"坤X",所以周围揾新地方,走咗过黎,发现咗呢度坐得舒服d又好味,最紧要服务好嘅"尝囍"~屋企人叫咗枝竹羊腩煲,屋企人话好味好足料,食极食唔完,虽然我唔食羊腩,但我都有食d配菜同腐竹,果然好滑好入味~呢度嘅煲仔饭都系用炭火炉的,叫咗腊味排骨煲,成个煲满满的多多腊肠(腊肠系煲仔饭嘅重点),所以见到咁多好开心,唔会只得几块细片腊肠呃料,排骨和腊味都好味!! 仲有d饭焦好香脆卜卜~啫啫唐生菜好香~南北杏白菜白肺汤,因为自己煑要洗个肺好考功夫同时间,唔系周围常见到有嘅汤,见到呢到有即刻好开心即点,汤煲好鲜甜,肺好淋好味, 饮完唔会好口渴,所以应该无乜味精,真材实料!!

啫啫唐生菜好香~

枝竹羊腩煲
啫啫唐生菜