2019-11-01
『1/11/2019:渔钏@将军澳』最近钟意左食居酒屋,周围发掘居酒屋🥳今次黎到将军澳呢间渔钏!首先,入到去好香烧物味,装修都好有日本风味🎏初印象很不错之后点餐 菜款都好多👍🏿分别有寿司,锅物,炸物等。2个人食所以净系叫左几味钟意既首先,先讲个锅物,叫左个牛小排锅寿喜烧。黎到好大盘 足够2个人一齐食,汤底好甜,菜好新鲜,亦都好足料!而重点既牛好靓,食落都好有牛味。可惜,牛方边切到会有啲太细,食落未黎得切品尝,晒左啲靓牛。成个锅最值得一赞系豆腐,好有豆既味道,加个甜汤底,好清新。而且非常松软,但唔会一夹就散!之后就系居酒屋最重要既烧物!!分别叫左虎虾、和牛粒、猪豚肉、鸡软骨,每样都好出色,一黎到就被佢地香味吸引。其中和牛粒系我最钟意既,一食即融,每啖都系脂肪,亦都唔会因为烧而失去牛既味道。另外特别的是猪豚肉,猪豚肉出色在味就,加左调味令旧肉更上一层楼!可惜肉感有点老。其他则普通遍上水平另外,还叫了清酒煮蚬及三文鱼寿司。这2样都系水平而上,但亦不会令人惊讶!蚬好新鲜,而且好大啖蚬肉,但略嫌清酒味淡。而三文鱼则普通发挥。另外一提,店舖服务员态度嫌差,对我地既态度非常不友善!不但只催促我们台,
另外一提,店舖服务员态度嫌差,对我地既态度非常不友善!不但只催促我们台,亦常常想收我地台既野而反我地白眼,重点系 距离收工亦有段时间,店舖人亦唔多!
但总括而言,食物水平偏上,如果不介意服务质素,可以一试!我地2个人食了大概$600!
食物质素:3.5/5
服务质素:2/5