2010-04-04
跟男朋友去食晚饭,点左两个dinner set ,一个系红酒牛尾配意式饭,($98)一个系羊架配红酒烧汁 ($128)先黎跟餐的蟹肉南瓜忌廉汤虽然揾唔到一粒蟹肉,但南瓜忌廉味几香, 个汤都几滑再黎跟餐的吉列虾沙律,吉列虾炸得好香好脆, 沙律汁就ok~主菜黎啦, 先讲红酒牛尾配意式饭牛尾7成熟, 煮得好稔, 配红酒汁几入味,不过我钟意佢既意式饭, 煮得烟un, 好好味至于羊架配红酒烧汁, 两大件羊架份量十足肉多而且唔苏, 红酒汁浓度亦刚好, 唔咸但若多d 配菜会比较好, 因为啖啖都系肉都几闷下.到服务方面喇,服务真系唔太好, 初初waiter 带左我地2个去4人table,我地见无咩人同埋仲有好多table 剩, 就平排咁坐梳化果边, 隔左一阵有个waiter 行过黎好唔满意咁话: 如果你地系要咁平排坐, 我转table 比你喇咁我地就跟佢转啦, 以为佢会转张可以平排坐既table 比我地 但原来转左张table 都系要对住坐既, 咁即系转黎有咩分别呢??? 我地o 左嘴, 不过由佢啦, 对住坐同平排坐都无咩分别既~~~总括黎讲食物ok, 但服务要改善下!
点左两个dinner set ,
一个系红酒牛尾配意式饭,($98)
一个系羊架配红酒烧汁 ($128)
先黎跟餐的蟹肉南瓜忌廉汤
虽然揾唔到一粒蟹肉,
但南瓜忌廉味几香, 个汤都几滑
再黎跟餐的吉列虾沙律,
吉列虾炸得好香好脆, 沙律汁就ok~
主菜黎啦, 先讲红酒牛尾配意式饭
牛尾7成熟, 煮得好稔, 配红酒汁几入味,
不过我钟意佢既意式饭, 煮得烟un, 好好味
至于羊架配红酒烧汁, 两大件羊架份量十足
肉多而且唔苏, 红酒汁浓度亦刚好, 唔咸
但若多d 配菜会比较好,
因为啖啖都系肉都几闷下.
到服务方面喇,
服务真系唔太好,
初初waiter 带左我地2个去4人table,
但原来转左张table 都系要对住坐既,
总括黎讲食物ok, 但服务要改善下!