2021-04-14
作为一个Burger控,一直好想试下茶聊既牛肉汉堡,不过一谂起要排队又怕怕。去到门口已见到几长既队,好在咁岩吧枱有空位,吧枱比较近门口位置,我同好友都唔介意就超快入到座。如果要等餐厅入面既枱就要预多少少时间排队啦🤔和牛汉堡配薯条 $158 🧀半溶芝士真系深得我心❤️芝士味浓厚,但唔会盖过牛肉既味道,反而提高左整体既口感同层次🤤🥩牛肉汉堡好有口感,够厚身,亦多肉汁,完全唔会干。🥯几欣赏佢个包比较特别,烤到有少少脆,但就比较大个,一啖咬唔哂,最后我决定要用刀叉切burger😂但都无影响整体既好味道。🥗配菜正常,沙律汁调味不错。🍟薯条又脆又大份。上面有少少香料,加埋少少盐,调味啱啱好,真系食到满满既诚意。整体真系令我赞不绝口,对我依个Burger控 + 薯条控,有咩满意得过牛肉够厚够多汁,薯条够脆够份量,岩哂我口味👍🏻👍🏻👍🏻不过真系超大一份,我一边食一边挣扎系 “唔浪费得要食哂佢”,同 “好饱好饱超哂今日quota啦” 之间🤣脏脏黑糖珍珠鲜奶 $44 🍫🥛咁靓既卖相已经赢左一半~杯外围铺满可可粉。面层有好多可可粉,但可可粉味道唔太明显。第一啖饮到好香好creamy既牛奶,口感有D似奶盖,应该
和牛汉堡配薯条 $158
🥩牛肉汉堡好有口感,够厚身,亦多肉汁,完全唔会干。
🥗配菜正常,沙律汁调味不错。
脏脏黑糖珍珠鲜奶 $44 🍫🥛
咁靓既卖相已经赢左一半~
杯外围铺满可可粉。面层有好多可可粉,但可可粉味道唔太明显。第一啖饮到好香好creamy既牛奶,口感有D似奶盖,应该加左厚身既cream。建议搅拌好面层既可可粉先饮,因为真系几容易整污糟D衫,要饮得小心D。可能因为奶盖层奶香味突出,相对黑糖味就无咁明显。珍珠属正常,有咬口,唔算难忘。
整体口感浓厚香滑,如果可可味显出多少少更好。依杯饮完都系超饱肚,可以想像加埋上面提到既汉堡,根本唔使食晚饭 (我食午餐)。