2022-01-22
※位置/环境※餐厅位置有少少山卡啦。由西营盘A1出口出,向东华医院方向行,经过东华医院正门,再向前走,左手边会见到有条楼梯仔,呢度就系普庆坊,沿著楼梯向上走,走到最尽就会见到sp_ce虽然位置系有啲山卡啦,但就系因为咁,环境显得更加远离烦嚣同宁静,适合chill一chill♡佢有indoor同少少outdoor位置,餐厅唔算好大好spacious,适合少人既组合来访。成日都full house,所以有心的话记得要预早等位或book定位。※食物※因为之前试过好几次摸门钉,所以好记得sp_ce以前唔开星期一,突然发现佢最近星期一都有营业!*\(^o^)/*即刻黎叹个Green Monday!但碍于疫情,今次选择左外卖自取,原来openrice外卖自取仲有折添!好抵食!1.意大利黑松露酱炒滑蛋Bagel ☆☆☆☆☆呢间既黑松露炒蛋应该都出晒名架喇!应该都唔使多讲。的而且确,个蛋炒得好靓!个生熟度啱啱好!唔会太生太水,亦唔会过熟太硬。推叠出黎既滑蛋纹路层次分明,望住都好有治愈感。配上大量黑松露酱,个盒都未打开已经阵阵好香既黑松露香气飘溢而出。食落去,每啖都系又香又滑嫩既炒蛋同黑松露,确系出色的
餐厅位置有少少山卡啦。
由西营盘A1出口出,
向东华医院方向行,
经过东华医院正门,再向前走,
左手边会见到有条楼梯仔,呢度就系普庆坊,
沿著楼梯向上走,走到最尽就会见到sp_ce
虽然位置系有啲山卡啦,但就系因为咁,
环境显得更加远离烦嚣同宁静,适合chill一chill♡
佢有indoor同少少outdoor位置,
餐厅唔算好大好spacious,
适合少人既组合来访。
成日都full house,
所以有心的话记得要预早等位或book定位。
※食物※
因为之前试过好几次摸门钉,
所以好记得sp_ce以前唔开星期一,
突然发现佢最近星期一都有营业!*\(^o^)/*
即刻黎叹个Green Monday!
但碍于疫情,今次选择左外卖自取,
原来openrice外卖自取仲有折添!好抵食!
1.意大利黑松露酱炒滑蛋Bagel ☆☆☆☆☆
呢间既黑松露炒蛋应该都出晒名架喇!应该都唔使多讲。
的而且确,个蛋炒得好靓!
个生熟度啱啱好!唔会太生太水,亦唔会过熟太硬。
推叠出黎既滑蛋纹路层次分明,望住都好有治愈感。
配上大量黑松露酱,个盒都未打开已经阵阵好香既黑松露香气飘溢而出。食落去,每啖都系又香又滑嫩既炒蛋同黑松露,确系出色的。
仲值得欣赏系佢个Bagel,
一切落去,刀下已经感觉到外皮既薄脆。
个Bagel 完全做到外面香脆,入面烟韧有嚼劲既感觉。其实净系个Bagel都好好食。
2.牛油果青酱鲜蛋意粉☆☆☆☆
呢一个绝对系另一Green Monday开心之选。
牛油果同pesto个味道好夹。
加埋多种菇类同蕃茄仔,味道质感丰富多层次。所以唔好净focus系黑松露炒蛋,其实呢个都好好味!