2007-05-20
去"大漠" 食新疆菜, 初初仲以为佢系蒙古菜添...我地一行五人叫左一个四人套餐另加葱油饼. 个套餐包括猪肉松豆腐(冷盘) , 羊/牛肉串烧, 咖喱鸡, 烧鱼, 烧羊鞍, 炒紫椰菜, 和牛粒炒哈蜜瓜, 菇, 绿茶/羊奶奶冻等等. 炒紫椰菜好好味好甜, 唔知个汁有冇加左蜜糖炒呢.... 羊/牛肉串烧有好浓既香料味, 虽然有少少干, 但我都好钟意食, 不过如果受唔到阵味都几系野. 我怕梗鱼骨所以只系食得好少鱼, 未食真系咩味. 羊鞍我冇食到, 因为唔够分. 和牛粒炒哈蜜瓜好好食, d 和牛肉粒唔太干, d 蜜瓜粒又唔会炒得太"林", 伴碟d 蜜瓜片清清地好fresh. 个菇真系好大个, 成个一头鲍咁, 味道一般.初初嫌佢细细碟, 唔知够唔够食, 但食埋都几饱. 间舖d 人仲好职做, 我地5 个人去食, 虽然只系叫4 人餐, 但佢地都主动俾5 客甜品俾我地食, 仲有两款任我地拣添! 唯一最唔好既系冷气太冻, 坐底无耐就觉得好冻, 食埋果杯奶冻之后, 成个人冻到打冷震要即刻走.其次要改善的地方系我地每食完一串串烧, d 待应好快手拎走d 铁签, 我觉得可以等多几支一齐收会冇咁di
其次要改善的地方系我地每食完一串串烧, d 待应好快手拎走d 铁签, 我觉得可以等多几支一齐收会冇咁disturbing.